Teknoloji Tuz Tanesi Büyüklüğünde Kamera

Tuz Tanesi Büyüklüğünde Kamera

30.06.2016 - 16:31 | Son Güncellenme:

Stuttgart Üniversitesi’nde bir araştırma grubu tarafından geliştirilen son teknoloji kamera bir tuz tanesinden daha küçük.

Tuz Tanesi Büyüklüğünde Kamera

Şu anki üretim teknikleri bu kadar küçük lens yapmaya yetecek kadar gelişmiş değil. Ancak araştırma ekibi bu problemin üstesinden üç boyutlu yazıcı ile gelmiş. Katkısal üretim adı verilen bu teknik ile beraber boyutlar dramatik bir şekilde değişiyor.

Haberin Devamı
Hayret Verici

Bir lensin bile böylesi bir cihaza takılabilmesi şaşırtıcıyken bu kamera içerisinde 3 lens ve bir de optik fiber yer alıyor. Bu kablo insan saçının sadece iki katı genişliğinde. Bu kablo ile kamera insan vücuduna yerleştirildiğinde hastalık tanımları yapılabilmesi için doktorlara veri gönderiyor. İnsan vücudunun içerisi oldukça karanlık olduğu için bu kamera da aydınlatmayı sağlayan bir de LED bulunuyor. Araştırma ekibi bir de daha geleneksel bir görüntü sensörünü yine üç boyutlu tarayıcı ile yaptı. Bu sensör ajan kamerası olarak kullanılabilir ya da robotların kendi görüşlerini sağlaması için onlara eklenebilir. Bu teknoloji bal arısı büyüklüğünde kameralı dronelar yapmamızı sağlayabilir ya da akıllı telefonlara 360 derecelik surround kamera sistemi getirebilir.

Haberin Devamı

Stuttart Üniversitesi’nde profesör olan Harald Giessen’in açıklamasına göre kameranın fikri, optiğin tasarımı, çizimi ve küçük cihazların üç boyutlu yazıcı ile üretilmesi bir günden kısa sürüyor. Bilgisayar yardımlı tasarım, bilgisayar tabanlı üretim gibi teknolojileri birkaç yıl önce mekanik mühendislik sürecine eklediklerini açıklayan profesör bunların sonuçlarını görmeye başladıklarını söyledi.