Ekonomi Tuzağı reformlarla bozacağız

Tuzağı reformlarla bozacağız

22.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ne orta gelir, ne orta demokrasi tuzağına düşeceğiz. Yeni projelerle, yatırımlarla, reformlarla, ekonomik tedbirlerle orta gelir tuzağını mutlaka bozacak, 2023 yılı için belirlediğimiz 25 bin dolar milli gelir hedefine ulaşacağız” dedi.

Tuzağı reformlarla bozacağız

Erdoğan, Ak Parti’nin 3. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde yaptığı konuşmada, ekonomiye dair şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

“Türkiye olarak ne orta gelir, ne orta demokrasi tuzağına düşeceğiz. Yeni projelerle, yatırımlarla, reformlarla, ekonomik tedbirlerle orta gelir tuzağını mutlaka bozacak, 2023 yılı için belirlediğimiz 25 bin dolar milli gelir hedefine ulaşacağız. Hak ve özgürlüklerin standartlarını daha da yükselterek ileri demokrasi yolundaki yürüyüş sürdürülecek.

Hızlı tren atılımı

79 senede Türkiye’de 6 bin 100 kilometre yol yapıldı 2023’e kadar bölünmüş yol uzunluğu 35 bin kilometre olacak. 355 kilometre tünel yapıldı, 2023’e kadar tünel uzunluğunu 700 kilometreye yükselteceğiz. Demiryollarında Çin’de yapılan görüşmelerde verilecek kararla Türkiye’nin dört bir yanını kapsayacak yeni bir adımın atılacak. 2023 yılına kadar hızlı tren hattı uzunluğunu 12 bin kilometreye çıkarmaya hedefliyoruz.

Haberin Devamı

İstihdam artıyor

İstihdam sayısı da hızla artıyor ve 1 milyon 700 binin üzerine istihdamı çıkardık. Hedefimiz 2023 yılına kadar 65 yeni organize sanayi bölgesini daha faaliyete geçirerek 1 milyon ilave istihdam oluşturmaktır. 2002’den bu yana esnaf ve sanatkarımıza uygun şartlarda kullandırdığımız bu desteklerle kredi miktarı 65 milyarı buldu. Gümrük kapılarımızı modernize ederek, hem kaçakçılık olaylarını engelledik, hem de güvenlik sorunlarını büyük ölçüde çözdük.

Bizim temel belediye hizmetlerinde, yatırımlarda, sosyal yardımlarda ve insan ilişkilerinde AK Parti vizyonuna uygun icraat ortaya koyan belediye başkanlarına ihtiyacımız var. Şehirlerine ve partilerine yük olan değil, şehirlerinin ve partimizin yükünü omuzlayan belediye başkanlarıyla yolumuza devam edeceğiz.”

Yazarlar