TV-Rehberi Büyük Kediler Nat Geo Wild ekranında

Büyük Kediler Nat Geo Wild ekranında

31.01.2018 - 11:04 | Son Güncellenme:

Büyük Kediler sekizinci yılında yeni bölümleri ile 1 Şubat Perşembe’den itibaren her gün saat 19.00’da Brezilya’daki jaguarların, Tanzanya’daki aslanların, Kenya’daki çitaların, Hindistan’daki kaplanların güçlü ve muhteşem hikayelerini Nat Geo Wild ekranlarına getiriyor.

Büyük Kediler Nat Geo Wild ekranında

Çita, leopar ve aslan gibi olağanüstü türlerin sayıları azalmaya devam ederken Nat Geo Wild’ın her yıl yayınladığı Büyük Kediler belgeselleri büyüleyici görsellikte ve ilham verici özel bölümlerle her zamankinden daha güçlü bir kükremeyle dünyanın dört bir yanındaki büyük kedilerin dramı için farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. Büyük Kediler 1 Şubat Perşembe günü saat 19.00’da Nat Geo Wild ekranlarında olacak.

Haberin Devamı

Büyük Kediler’in sekizinci yıl özel içerikleri, dünyaca ünlü hikaye anlatıcılarının aktarımıyla izleyicileri ile buluşuyor. National Geographic fotoğrafçıları Steve Winter ve Bertie Gregory, Jaguarlar Timsahlara Karşı’da Brezilya’nın bir numaralı yırtıcısının izini sürüyor ve muhteşem görüntüler yakalıyor. Ünlü yaban hayatı belgeselleri yapımcısı Bob Poole, Çitaların Arasında belgeselinde anne çita ile yavruları arasındaki ilişkiyi çok yakından gözler önüne seriyor. Üç çarpıcı bölümden oluşan Aslan Krallığı’nda üç aslan sürüsünün bölge, yemek ve güç savaşını izlerken Dünyanın En Ünlü Kaplanı ile de Hindistan’ın batısındaki bir bölgedeki saltanatıyla nam salmış bir dişi kaplanın sırlarına tanık oluyoruz.

Haberin Devamı

Büyük Kediler’in Sekizinci Yıl Özel Bölümleri:

Jaguarlar Timsahlara Karşı 25 Şubat Pazar saat 19.00’da

Dünyaca ünlü yaban hayatı fotoğrafçısı Steve Winter ve kameraman Bertie Gregory, Brezilya’nın Pantanal bölgesindeki jaguarların dikkat çekici, gözlerden uzak hayatını belgeliyor. Winter ve Gregory, anne jaguarın yavrusuna hayatta kalmayı öğretişini,azimli erkek jaguar Scarface’in en ölümcül rakibi olan 1,8 metrelik Güney Amerika timsahıyla mücadele etmek için nehre balıklama atlayışını ve jaguarlara akşam yemeği olmamak için ailelerinin yanından ayrılmayan akıllı kapibaralar ile oyuncu dev su samurlarının hayatlarını gözler önüne seriyor.

Çitaların Arasında 11 Şubat Pazar günü saat 19.00’da Emekli yaban hayatı belgeselcisi Bob Poole, yavrularını hayatta tutmaya kararlı olan heybetli bir anne çitanın peşinde ele avuca sığmayan bir maceraya atılıyor. Bir yandan yeryüzünün en hızlı dört ayaklısına yetişmeye çalışırken bir yandan da vahşi Afrika doğasında film çekmenin tehlike ve zorluklarıyla nasıl mücadele ettiğini belgeliyor. Çita kovalamacasına ilk elden şahit olurken kendinizi kedilere ve Bob Poole’a tezahürat ederken bulacaksınız.

Dünyanın En Ünlü Kaplanı 18 Şubat Pazar günü saat 19.00’da “Kraliçe Machli”, “Gölün Efendisi” veya batı Hindistan’daki Ranthambore Ulusal Parkı’nda kendi bölgesinin hükümdarı olarak bilinen Machli, dünyanın en ünlü vahşi kaplanlarından biri olarak tarihe geçmiş efsanevi bir dişi kaplan. Yüzündeki balığı andıran desen nedeniyle Hintçe’de balık anlamına gelen Machli adını alan bu güzel ve güçlü dişi kaplan, Ranthambore ve Sariska Ulusal Parklarında kaplan nüfusunun yeniden canlanmasında önemli bir rol oynadı. Machli’nin bu güce nasıl kavuştuğunu ve mirasını anlatan inanılmaz hikayesini keşfedin.

Haberin Devamı

Aslan Krallığı

4 Şubat Pazar günü saat 19.00’da Üç bölümlük seride, üç aslan sürüsünün Tanzanya’nın Mwagusi Nehrinin kıyısındaki bölgede, yemek, bölge ve güç mücadelesini anlatıyor.. Kader ağlarını örüyor ve üç sürüyü karşı karşıya getiriyor. Geride sırtlanların ölümcül yaralar açıp bir solukta yedikleri gözüpek bir dişi aslan ile sürüden atılan ve hayatta kalması pek de mümkün görünmeyen genç bir erkek bırakıyor. Bu bir aile, ölüm ve intikam hikayesi. Savaşın ta kendisi.