TV-Rehberi Yunanlılar'ı Türk dizisi korkusu sardı!

Yunanlılar'ı Türk dizisi korkusu sardı!

10.09.2012 - 11:52 | Son Güncellenme:

Türkiye ile Yunanistan arasındaki yakınlaşmanın sembolü olan Yunan müzisyen Mikis Theodorakis de Türk dizilerine savaş açtı.

Yunanlıları Türk dizisi korkusu sardı

IRKÇI PARTİ SAVAŞ AÇTI, METROPOLİT DESTEKLEDİ

Haberin Devamı

Yunanistan'da ırkçı Altın Şafak Partisi lideri Nikos Mihaliolakos ve eşinin Türk dizilerine karşı başlattığı kampanya Yunan kilisesinden de destek bulmuş ve Selanik Metropoliti Anthimos da vaazında Türk dizilerini hedef almıştı.

Anthimos, "Ulusal bilincimizi tahrik ediyorlar. Eğer Türkler Patrikhane'ye karşı isteklerimizin en azını yerine getiriyorlarsa, biz de taktiğimizi değiştireceğiz. Bazı Yunan televizyonları Türk dizilerini yayınlıyor diye buna boyun eğemeyiz. Televizyonlarınızı kapatın. Ben herhangi bir kanalda bir Türk dizisine rastlarsam, hemen televizyonu kapatıyorum" demişti.

THEODORAKİS DE DİZİLERİ ELEŞTİRDİ

Bu çağrıya şimdi de bir dönem Zülfü Livaneli ile verdiği konserlerle Atina ile Ankara arasında köprü kuran ünlü müzisyen Mikis Theodorakis de katıldı. 87 yaşındaki Teodorakis Türk dizilerinin Yunan halkının kimliğini hedef aldığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

"Uyanık olmalıyız. Düşman sinsice içimize sızıyor. Bu dizileri izlemeye devam ederseniz ülkemizi ve dilimizi kaybedeceğiz. Yunan TV'leri Türk propagandasına hizmet ediyor. Yunanistan'ın zor durumda olduğu bu dönemde propaganda silahını kullanmayı seven komşu ülke altın bir fırsat buldu. Bu dizilerde yoksul ve İslami fanatizme bulaşmış bir Türkiye yerine hayali bir ülke gösteriliyor. Bu şekilde kendi çıkarlarını ve hedeflerini yerine getiriyorlar."

Yunanistan televizyonlarında şu sıralar Türk televizyonlarında oldukça popüler olan 'Muhteşem Yüzyıl', 'Sıla', 'Asi', 'Yer Gök Aşk', 'Deniz Yıldızı' ve 'Lale Devri' dizileri gösteriliyor.

(Vatan)