Teknoloji Twitter’ın Merkezi Neden San Francisco’nun En Kötü Bölgesinde

Twitter’ın Merkezi Neden San Francisco’nun En Kötü Bölgesinde

14.07.2015 - 11:20 | Son Güncellenme:

Twitter’ın kurucularından Ev Williams neden sosyal medya ağı Twitter’ın San Francisco’nun en kötü yerlerinden biri olan Tenderloin’a taşındıklarını anlatıyor... Cevap oldukça açık vergi kesintiler. Kent yenileme girişimlerine göre San Francisco...

Twitter’ın Merkezi Neden San Francisco’nun En Kötü Bölgesinde

Twitter’ın kurucularından Ev Williams neden sosyal medya ağı Twitter’ın San Francisco’nun en kötü yerlerinden biri olan Tenderloin’a taşındıklarını anlatıyor... Cevap oldukça açık vergi kesintiler. Kent yenileme girişimlerine göre San Francisco bazı vergi indirimleri yapıyor bunlardan bir tanesi de ödenen maaşlar üzerinden düşülen %1.5 vergi. 15 tane şirketin bunu avantajlarına çevirmesiyle yapılan toplam vergi indirimleri 4.2 milyon doları buldu. 2014 yılının raporlarına göre, şehrin daha ıssız ve taşra olarak değerlendirilebilir yerler daha da hareketlendi. Durum böyle olunca da Twitter'ın merkezi taşınıyor. Fakat bir çok neden vardı vergi indirimi bunlardan sadece bir tanesi.

Haberin Devamı

“Size şunu açıklıkla söyleyebilirim ki taşınmaya karar verdiğimizde vergi indirimlerinden kesinlikle haberimiz yoktu ancak bunu öğrendiğimizde şehir dışına çıkmanın güzel bir fikir olabileceğini düşündük.” diyor Williams. Dönen dedikodular Twitter’ın merkezi ile ilgili zaten şehrin göbeğinden ayrılıp çevre şehirlere yada Güney San Francisco veya Brisbane’e taşınmak gibi planların zaten olduğu yönünde. Tenderloin’ın isminin nereden geldiğine dair şehir efsanesi ise böyle o kadar rezalet bir yermiş ki 20. yüz yıla girerken San Francisco polisi o kadar çok yüksek miktarlarda rüşvet alıyordu ki neredeyse bölgenin kontrolünü tamamen elinden çıkarmıştı.