Teknoloji Twitter yasağı kalktı

Twitter yasağı kalktı

22.07.2015 - 11:09 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin ve dünyanın en çok kullanılan sosyal medya sitelerinden olan Twitter'a öğle saaatlerinde erişim yasağı getirilmişti. Şanlıurfa 2. Sulh Ceza Hakimliği, verdiği kararla Twitter'a erişimi engelleme kararını kaldırdı.

Twitter yasağı kalktı

Türkiye'deki Twitter kullanıcıları son birkaç saattir mikro blog sitesine erişemiyordu. Mikro blog sitesinin bu görüntüleri siteden kaldırmasının ardından Twitter yeniden erişime açıldı.
TWITTER NEDEN KAPATILDI?
Suruç Sulh Ceza Hakimliği, Suruç'taki canlı bomba saldırısına ait görüntülerin yazılı, görsel ve sesli yayın organlarında yayınlanmasına yasak getirmişti.Bu görüntüleri platformdan kaldırmayan Twitter'a erişim engeli getirildi.
32 kişinin hayatını kaybettiği Suruç saldırısının ardından Twitter'da patlama anına ve sonrasına dair görüntü ve fotoğraflar yer almıştı.
FACEBOOK VE YOUTUBE İÇERİĞİ KALDIRDI
Erişim Sağlayıcıları Birliği, mahkeme kararını, sosyal paylaşım siteleri Twitter ve Facebook ile video paylaşım sitesi YouTube'a iletti. Facebook ve YouTube, söz konusu içerikleri çıkardı.
Suruç'taki terör saldırısı ve halkı sokağa çıkmaya yönelik yasa dışı kitlesel eylem çağrılarına ilişkin paylaşımları çıkarmayan Twitter'a ise erişim engellendi.
Twitter'a Nisan ayında Şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'ın görüntüleri nedeniyle de erişim yasağı getirilmişti.

Haberin Devamı

SURUÇ GÖRÜNTÜLERİNE YAYIN YASAĞI
Suruç Sulh Ceza Hakimliği, Suruç'taki terör saldırısına ilişkin görüntülerin yazılı ve görsel basında kullanılmasına yayın yasağı getirdi. Mahkeme, patlama anının görüntülerine de internetten erişimin engellenmesine karar verdi.
Suruç Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başvurusu üzerine Suruç Sulh Ceza Hakimliği, terör saldırısı görüntülerinin yazılı, görsel ve sesli yayın organlarında yayınlanmasına yasak getirdi.
Patlama anı görüntülerinin internet siteleri ve sosyal medya platformlarından da kaldırılmasına karar verildi. Görüntüleri kaldırmayan site ve platformlara erişimin engellenmesi kararlaştırıldı.
Erişim Sağlayıcıları Birliğinin (ESB), söz konusu kararı ilgili basın kuruluşları, internet siteleri ve sosyal paylaşım platformlarına bildirdiği öğrenildi.

Haberin Devamı

SOSYAL MEDYAYI SALLADI!

Bulent Kenes ?@bkenes

Twitter mı kapatıldı... Telefonlardan girilmiyor...

Isaac ?@schrodingerr_

Twitter kapatıldı mı ya vpn olmadan girilmiyor

AYRIKSI ?@kevenotu

Twitter bozuldu telefondan girilmiyor siteye yine bi b.klar oluyor

umut ?@umut903

@umut903 evdeki wifi ile twitter'a girilmiyor, 3G ile bağlandım ancak o da her an gidebilir

Derin Kuvvetler ?@Derinkuvvet

@twitter .erişim yasağı getirilmiş mobil den girilebilen siteye masa üstü pc lerden dns değiştirmeden girilmiyor

???? ?@iesmos 45 dk.45 dakika önce

Twitter kapatıldı mı yine?

çkn ?@sikanderian 2 dk.2 dakika önce

Twitter da kapatıldı yine. Vpn'leri açın.

siyAz ?@siyazx 4 dk.4 dakika önce

Yine twitter mı kapatıldı? Ön kapıdan giremiyorum..

Pireti Akalın Kurt ?@piretinpink 45 sn.46 saniye önce

Twitter kapatıldı sanırım yine. Anca Zenmate ile girebiliyorum.