Teknoloji Twitter'a Sokak Protestosu

Twitter'a Sokak Protestosu

10.04.2014 - 09:12 | Son Güncellenme:

San Francisco bu kez başka bir teknoloji protestosu ile karşı karşıya geldi. Bu sefer protestoyu yapanların hedefi ise Twitter’dı. Protestoyu yapan Greenpeace üyelerinin dikkat çekmek istediği konu ise çok çarpıcı: yenilenebilir enerji.

Twittera Sokak Protestosu

Kaldırımdaki büyük plastik yumurtadan dev bir yeşil Twitter kuşu çıkaran Greenpeace üyeleri yoldan geçenlere ve Twitter çalışanlarına geri dönüşümle elde edilen plastikten oluşan yumurtalar hediye ettiler. Yumurtaların içerisinde ise “Gmail artık yeşil fakat Twitter hala kirli. Twitter’ın %100 yenilenebilir enerjiye ulaşmasına yardım edin” mesajı vardı.

Haberin Devamı

Greenpeace raporuna göre Twitter tesislerinin %21’i yenilenebilir enerji ile çalışırken Facebook %49, Google ise %48 yenilenebilir enerji ile çalışıyor. Apple ise iCloud sisteminde %100 yeşil enerjiye ulaşmış durumda.

Greenpeace üyesi Gary Cook isteklerini şöyle özetliyor: “Twitter dünyada hükümetlerin değişmesine önayak olan bir platform. Biz de onlardan enerji kaynaklarını değiştirmelerini ve yeşil bir internet için diğerlerine katılmalarını istiyoruz.”