Teknoloji Twitter’da 100 Kişiden 9'u Sahte!

Twitter’da 100 Kişiden 9'u Sahte!

13.08.2014 - 12:15 | Son Güncellenme:

Twitter ’da yapılan bir araştırma aslında tahmin edilen ancak bu güne kadar rakamlara dökülmemiş bir gerçeği ortaya çıkardı. Twitter'da her 100 kişiden 9'u bot yani sanal kullanıcı sıktı.

Twitter’da 100 Kişiden 9u Sahte

Günümüzde sosyal medyanın öneminin artmasıyla geçmişte insanların birbirlerine attıkları havaların da tipleri haliyle değişti. Kimin daha fazla, kimin tweet'i daha çok rt alıyor, kimde gibi soruların cevapları birçok kişi arasında üstünlük olarak algılanabiliyor. Sadece insanlar arasında değil dev şirketler ve futbol takımları da takipçi sayısı kıyaslamasıyla rakip şirketlere göndermelerde bulunuyor.

Haberin Devamı

Evet demin bahsettiğimiz konular insanlar ve şirketler arasında tartışmalar ve yarışlar başlatsa da aslında Twitter ’da bulunan hesapların hepsi gerçek değil. göre Twitter mevcut bot sayısını açıkladı. Bu açıklamaya göre Twitter ’ın 271 milyon kullanıcısından yaklaşık 23 milyonu gerçek bir insan değil yani bir bot. Bu rakamda Twitter kullanıcılarının Twitter ‘ın bu botları kaldırmamasının sebebi ise hepsinin spam hesap olmayışı.

İlerleyen zamanlarda bu sayı azalacak mı yoksa bu takipçi sayısı yarışı nedeniyle artacak mı göreceğiz ancak