Teknoloji Twitter Lite'ın Android uygulaması Filipinler'de test edilmeye başlandı

Twitter Lite'ın Android uygulaması Filipinler'de test edilmeye başlandı

25.09.2017 - 17:44 | Son Güncellenme:

Twitter bu yılın başlarında veri tüketiminde daha hassas olan Twitter Lite'ın yeni versiyonunu tanıtmıştı. Lite şimdi Google Play üzerinden indirilmeye açıldı ancak şuan sadece Filipinler'de aktif durumda.

Twitter Liteın Android uygulaması Filipinlerde test edilmeye başlandı

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Twitter Lite özellikle bağlantı imkanının kısıtlı, bağlantı hızlarının yavaş olduğu bölgelerde kullanım için özel olarak tasarlandı. Twitter, Twitter Lite'ın Android uygulamasını Filipinler'de test ediyor. Mobil web sitesi gibi Twitter Lite uygulaması da daha az veri tüketecek ve internet bağlantısının yavaş olduğu yerlerde kullanışlı olacak.

Twitter yetkililerinin TechCrunch'a yaptığı açıklamada, "Twitter Lite uygulamasının Play Store üzerinde Filipinler'deki testi, Twitter'ın bu pazarda daha çok insana ulaşabilmesini sağlayacak." dendi. Şirket, "yavaş mobil ağlar ve pahalı veri planları" olduğu için Filipinler'in böyle bir ürünü test etmek için iyi bir yer olduğunu belirtti sınırlı.

Uygulamanın bir takım tanıdık özelliklere sahip olduğunu ve kullanıcıların veri ağırlıklı görüntüleri veya videoları kapatmak için ayarlarını değiştirebileceği de belirtildi.

Haberin Devamı

Uygulamanın kendisi, daha az depolama alanına sahip telefonlar için de uygundur. Çünkü boyutu 3 MB'ın tutuluyor. Twitter Lite, Türkiye’nin Google Play mağazasında yok, ancak APK dosyasını internetten indirip telefonunuza kurabilirsiniz.

Yazarlar