Teknoloji Uber Kullananlar Dikkat!

Uber Kullananlar Dikkat!

29.04.2016 - 14:45 | Son Güncellenme:

Dünya’nın en çok kullanılan taksi uygulaması Uber, kullanıcılarını koruyan yeni bir özelliği aktif hale getirmeye hazırlanıyor…

Uber Kullananlar Dikkat

Hayata geçirildiği günden bu yana epey büyük bir yol kat etmiş olan Uber, şu anda birçok ülkede kullanılabilir durumda. Normal taksilere göre çok daha ucuza seyahat etmeyi mümkün kılan uygulama, hem kullanıcıları belirli bir yerden başka bir yere ulaştırıyor hem de para kazanmak isteyen kişiler için farklı bir alternatif oluyor. Bu alandaki çalışmaları neticesinde belirli bölgelerde protestoların yaşanmasına dahi neden olan uygulama, şimdilerde ise yürürlüğe koyacağı yeni özelliği ile gündeme gelmiş bulunuyor.

Haberin Devamı

Diyelim ki bir Uber şoförü çağırdığınız. Taksi kapınıza ya da sizi almasını istediğiniz noktaya ulaştıktan sonra beklemeye başlar ise burada ekstra vergi işleme konacak. Bazı ülkelerde şu anda 2 dakikadan fazla bekletmek fazladan ücretin kesilmesine yol açmakta. Ancak bu durumu daha da iyi işler hale getirmek isteyen Uber yönetimi, 5 dakikalık periyotları aktif bir şekilde kullanıma sunacak.

Öncelikli olarak Dallas, New Jersey, New York ve Phoenix bölgelerinde aktif hale gelmesi beklenen yeniliğin sürücü ve kullanıcı özelliklerini iyileştirmek adına alınan bir karar olarak nitelendirildiğini söyleyebiliriz. Bu bölgelerin dışında diğer şehirlere ve ülkelere de aynı kararın uygulanması bekleniyor.