Gündem Üç bakan hakkında gensoru önergesi

Üç bakan hakkında gensoru önergesi

17.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam hakkında gensoru önergesi verdi.

Üç bakan hakkında gensoru önergesi


CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter ve arkadaşlarının imzasıyla Avcı ve İslam hakkında, Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt ve arkadaşlarının imzasıyla da Eker hakkında hazırlanan gensoru önergeleri TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Avcı hakkında verilen önergede, bakanlıkça 2010’da FATİH Projesi adı altında bir projeye başlandığı hatırlatıldı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilk açıklamalarında projenin 2014 yılında bitirileceğinin belirtildiği ifade edilen önergede, “Gelinen bu noktada, FATİH Projesi’nin ortalama yüzde 92,4’ü bitirilememiştir. Ayrıca, FATİH Projesi’nin birçok aşamasında yolsuzluk yapıldığına dair belge ve bilgiler ortaya çıkmıştır” denildi. Bu gerekçeler nedeniyle Avcı hakkında Anayasa ve iç tüzük gereğince gensoru açılması istendi Eker, hakkında verilen gensoru önergesinde de, “Gıda, tarım ve hayvancılıkta uygulanan yanlış politikalar sonucunda üreticinin zarar gördüğü, Eker’in gerekli tedbirleri almadığı öne sürüldü.
Anayasa gereği
İslam hakkında verilen önergede ise bakanlığa bağlı çocuk yuvası, kız yetiştirme yurtları, erkek yetiştirme yurtları, sevgi evleri, bakım merkezi ve sosyal rehabilitasyon merkezleri, ÇOGEM yatılı kurumları ve koruma bakım ve rehabilitasyon merkezlerinde kayıtlı olduğu halde bu kurumlarda bulunamayan çocukların nerede olduklarının tespit edilememesi nedeniyle anayasa ve içtüzük gereği gensoru açılması istendi.