Gündem Uçaklara karşı lastik yakıyorlar

Uçaklara karşı lastik yakıyorlar

23.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Irak ordusu, Musul operasyonunun 6. gününde terör örgütü DAEŞ’in elinde tuttuğu Musul’un güneydoğusudaki Hemdaniye ilçesi ve kuzeydoğusunda yer alan Bertılla kasabasını tamamen kontrol altına aldı.

Uçaklara  karşı lastik  yakıyorlar

Operasyonda Musul’un doğusunda bulunan Bertılla ve Hamdaniye kasabalarında şiddetli çatışmalar yaşandı. Irak ordusuna bağlı 9’uncu Zırhlı Birliği çoğunlukla Hıristiyanların yaşadığı Musul’un güneydoğusunda yer alan Hemdaniye ilçe merkezi Karakuş’u tamamen kontrol altına aldı. Aynı zamanda orduya ait “Altın Gücü” diye adlandırılan anti terör timleri, Hıristiyan gönüllü güçlerle birlikte kentin kuzeydoğusundaki Bertılla kasabasında da hakimiyeti sağladı.
Ele geçen bölgelerde DAEŞ’in kullandığı ilginç yöntemler de ortaya çıktı. DAEŞ mensuplarının koalisyon uçaklarının bombardımanını engellemek için Musul-Erbil karayolunun kenarına yerleştirdiği binlerce kamyon lastiği DHA ekibi tarafından görüntülendi. DAEŞ mensuplarının karayolunun her iki tarafına bıraktığı lastikleri yakarak siyah duman çıkardıkları ve bu şekilde koalisyon uçaklarının görüşünü kısıtlayarak, bombardımanları engelemeye çalıştıkları belirtildi.
Musul operasyonunun ilk aşamasında ele geçirilen Cakuli Köyü’nde de DAEŞ’in bölgedeki en büyük bomba imalathanelerinden biri de ortaya çıkarıldı.

DAEŞ oteli patlattı

AA muhabirine açıklama yapan Irak ordusuna bağlı Ninova Ortak Operasyonlar Komutanlığı’nda görevli Albay Sadi eş-Şemeri, “Musul’un içindeki kaynaklarımızdan aldığımız bilgilere göre, DAEŞ kentin en büyük 5 yıldızlı oteli Ninova International’ı patlattı”

dedi. Albay Şemeri, terör örgütünün, varillere yerleştirdiği TNT tipi patlayıcılarla saldırıyı gerçekleştirdiğini belirtti. Şemeri, otelde büyük hasarın meydana geldiğini sözlerine ekledi.

Yazarlar