Ege Uçan kız Simay’dan başarı üstüne başarı

Uçan kız Simay’dan başarı üstüne başarı

22.06.2017 - 03:04 | Son Güncellenme:

İzmirli Simay Özçiftçi, Cheetos yarışlarında, 12.38 saniyelik derecesiyle üçüncü kez Türkiye’nin en hızlı kızı oldu ve İtalya’ya gitmeye hak kazandı

Uçan kız Simay’dan başarı üstüne başarı

Cimnastikte denge korkusunu yenemeyince sporu bırakma kararından son anda vazgeçip başladığı atletizmde, başarıdan başarıya koşan 14 yaşındaki Simay Özçiftçi başarılarına bir yenisini daha ekledi. Herkesin ‘Uçan kız’ diye tanıdığı Simay, Cheetos yarışlarında, 12.38 saniyelik derecesiyle üçüncü kez Türkiye’nin en hızlı kızı oldu ve İtalya’ya gitmeye hak kazandı.
İtalya’da temsil edecek
Cheetos’un düzenlediği atletizm yarışmasında 2015 ve 2016 yıllarında kendi yaşında Türkiye’nin en hızlısı unvanını elde eden Simay, ‘Uçan kız’ olarak tanınmaya başladı. Simay, 2015 yılında Türkiye’yi, İsveç’te, 2016 yılında da aynı unvanı elde edince bu kez Hollanda’da temsil etti. Simay, bu yıl da İstanbul’da yapılan yarışmada, elde ettiği ‘Uçan kız’ tanımlamasını boşa çıkarmadı ve 12.38 saniyelik derecesiyle bir kez daha gururumuz oldu. Simay, Türkiye’yi İtalya’da önümüzdeki günlerde temsil etme hakkını elde etti. Sıcak havalara rağmen günde 4 saat antrenman yaparak yarışmalara hazırlanan Özçiftçi, “En büyük isteğim Türkiye’yi, uluslararası yarışmalarda temsil etmek” dedi.