Gündem Uçurumda nefes kesen operasyon

Uçurumda nefes kesen operasyon

03.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fethiye’de ATV ile gezintiye çıkan ingiliz turist, virajı alamayınca uçurumdan yuvarlanıp kayalara tutunarak kurtuldu. Operasyon sırasında kalbi duran turist kalp masajı ile hayata döndürüldü

Uçurumda nefes kesen operasyon

Muğla’nın Fethiye ilçesine tatile gelen ingiliz bir turist, kiraladığı ATV ile uçurumdan aşağı yuvarlandı. Baba oğul yaptıkları gezintide, 52 yaşındaki Careth Soden virajı alamayınca düştüğü uçurumda, ATV denize yuvarlanırken kayalıklara tutunmayı başardı. Oğlunun çağırdığı Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ve Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) Fethiye ekibi, sarp kayalıklarda kurtarma çalışmalarına başladı.
Başı ve sağ omzundan aldığı darbeler nedeniyle kan kaybeden Soden, sürekli oğlunun ismini tekrarlarken, ekipler telsizden oğlu ile konuşturdu. Sürekli su istemesi üzerine, Soden’in dudakları ıslatılarak susuzluğu giderilmeye çalışıldı.
Kalbi durdu
Uçurumdan aşağı yuvarlanan taş parçaları nedeniyle çalışmalar zorlukla yürütülürken, 2 saat sonunda yaralı 20 metre yukarı çekilebildi. Kurtuluşa az bir mesafe kaldığı sırada, kazazedenin hareketsizleştiğini gören ekipler, telaş içerisinde sağlık ekiplerinden hazır olmalarını istedi. Kalbi duran Soden’e 10 dakika boyunca kalp masajı yapıldı. Kalbi tekrar çalıştırılan Soden, polis kortejiyle hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakıma alınan Soden’in tedavisi hâlâ devam ediyor.
8 yıldır Fethiye’ye tatile geldiklerini söyleyen Scott Thomas Soden, babasıyla sabahleyin gezinti yapmak üzere ATV kiraladıklarını söyledi. Babasının hızlı olmamasına rağmen virajı alamadığını ve olayın şokunun hâlâ üzerinde olduğunu ifade etti. Görgü tanığı Durmuş Ünlükaya, “ATV, virajı alamayarak uçuruma yuvarlandı. ATV’den atladı ve 20 metre sonra kayalıklara takılı kaldı. Orada kaldığı için şanslı” dedi.