Gündem Ucuz atlattık

Ucuz atlattık

16.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı tarihi Gelibolu yarımadasındaki Ağadere Ağır Mecruhin Hastanesi Şehitliği yakınında orman yangını çıktı. Şehitlikte kaynak yapılırken çıktığı öne sürülen yangın iki saatte söndürüldü

Ucuz atlattık

Çanakkale Savaşları’na sahne olan tarihi Gelibolu yarımadasındaki Ağadere Ağır Mecruhin Hastanesi Şehitliği’nin yakınındaki ormanlık alandan dün saat 14.00 sıralarında alevler yükselmeye başladı. Yangına ilk müdahale Eceabat Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince yapıldı. Eceabat ilçesine bağlı Kilitbahir Köyü’ndeki Ağadere Ağır Mecruhin Hastanesi Şehitliği ile dağdaki ‘Dur Yolcu’ yazısının arasında kalan ormanlık alanda çıkan yangın sırasında yükselen dumanlar, Çanakkale’nin merkezindeki pek çok noktadan görüldü. Ekipler, askeri alana da yakın olan orman yangınının daha fazla büyümeden kontrol altına alınabilmesi için havadan ve karadan müdahale etti.

Haberin Devamı

3 hektar zarar gördü

Yangına takviye olarak Balıkesir ve ilçesi Edremit’ten birer helikopter, İzmir ve Muğla’dan da birer uçak sevk edildi. Karadan ise 16 arazöz ve çok sayıda orman işçisi ile alevlere müdahale edildi. Yangının kıyıya 500 metre mesafede olması nedeniyle Çanakkale Boğazı’ndan rahatlıkla su alabilen helikopterler, çok sayıda sorti yaparak alevlere müdahale etti.
Söndürme çalışmaları sürerken, Boğaz trafiği de çift yönlü olarak transit gemi trafiğine kapatıldı. Yangının, Ağadere Ağır Mecruhin Hastanesi Şehitliği’ndeki çalışmalar sırasında kaynak yapılırken sıçrayan alevlerin kuru otları tutuşturmasıyla çıktığı ileri sürüldü. Yangın havadan ve karadan müdahale ile 2 saatte kontrol altına alındı. İlk belirlemelere göre, zeytinlik, tarım arazisi ve orman olmak üzere toplam 3 hektar alanın zarar gördüğü bildirildi.