Çorum UĞUR GRUP’TAN 19 MİLYON TL’LİK YENİ YATIRIM

UĞUR GRUP’TAN 19 MİLYON TL’LİK YENİ YATIRIM

14.09.2015 - 17:37 | Son Güncellenme:

.

UĞUR GRUP’TAN 19 MİLYON TL’LİK YENİ YATIRIM

Uğur Grup, Çorum Organize Sanayi Bölgesi’nde gıda işleme makinelerinin yanı sıra içecek ve tütün mamulleri işleme makinelerinin de imalatını yapacağı ve 19 milyon 500 bin TL’ye mal olacak yeni tesisin inşaatı devam ediyor.
Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Başkan Yardımcısı Fikret Tepençelik ile birlikte, Uğur Grup Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Barlık’ı ziyaret etti.
TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, Uğur Grup’un Çorum-Ankara yolu üzerindeki yatırımını Organize Sanayi Bölgesi’ne taşımasının örnek bir davranış olduğunu söyledi.
Bu gibi yatırımlarla OSB’nin Çorum’un gurur kaynağı haline geldiğini ifade eden Başaranhıncal, “Bu yatırımın farklı bir önemi ise; Türkiye’de şu anda belirsizliğin hakim olmasına karşın devam ediyor olmasıdır. Çorum ilimiz, Uğur Bey gibi müteşebbis iş adamlarımız sayesinde Anadolu’nun önemli yatırım merkezlerinden bir tanesi oldu. Uğur Bey gibi yatırımcılarımız olduktan sonra sanayimiz, üretim ve istihdam gücümüz büyümeye devam edecektir” dedi.
Başaranhıncal, Barlık’ın duayen bir sanayici olduğunu ifade ederek, yeni yatırımın Uğur Grup’a ve Çorum’a hayırlı olması temennisinde bulundu.
Uğur Grup Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Barlık da, yaptığı her yatırımda Çorum’a katma değer üretmenin gururunu yaşadığını söyledi. Başta Anitta Otel olmak üzere bütün yatırımlarında Çorum’un menfaatlerini gözettiğini ifade eden Barlık, kendisi gibi düşünen birçok yatırımcının olmasından dolayı Çorum sanayisinin hızlı gelişim gösterdiğini vurguladı.
Uğur Grup, Çorum Organize Sanayi Bölgesi’nde toplam 130 bin metrekare alana yayılan yeni bir yatırıma başladı. Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından 2014 yılında Türkiye’nin en fazla ihracat yapan bin firmasından bir tanesi olarak tespit edilen Uğur Grup, toplam 19.5 milyon lira tutarındaki yeni yatırımında gıda işleme makinelerinin yanı sıra içecek ve tütün mamulleri işleme makinelerinin de imalatını yapacak. İlk etapta 22 bin 500 metrekare kapalı alanda başlayacak olan üretim, belli bir plan dâhilinde 70 bin metrekareye çıkartılacak. Ayrıca tesiste 250’den fazla kişiye istihdam sağlanacak.