Gündem Ukrayna hakkında bilinmesi gerekenler

Ukrayna hakkında bilinmesi gerekenler

23.04.2018 - 17:04 | Son Güncellenme:

Doğu Avrupa ülkeleri arasında yer almakta olan Ukrayna ülkesi, Avrupa’da yüz ölçümü bakımından en geniş ülke konumundadır. Yönetimin yarı başkanlık adı verilmekte olan bir sistemle yapılması bu ülkenin üniter devlet olmasına yol açmaktadır. Başkenti geçmiş yüzyıllara ait kalıntılara sahip olan Kiev olarak bilinmektedir. Doğal güzelliklerinin yanı sıra görülmeye değer mozaik ve manastırları ile de meşhur bir ülke olarak bilinmektedir.

Ukrayna hakkında bilinmesi gerekenler

Ukrayna

Haberin Devamı

Odesa, Donetsk, Simferopol Yalta gibi önemli şehirlerin yer aldı bir ülkedir Ukrayna. 1991 yılında bağımsız bir ülke konuma gelen Ukrayna ülkesi geçmişten günümüze her alanda kendini geliştirmektedir. Dragovat ve Slavskoe gibi önemli kayak merkezlerine sahiptir. Ülkeyi gezip görmek adına en uygun olan mevsim koşulları Haziran ve Eylül ayında oluşmaktadır. Ulaşım ağının Türkiye’nin birçok şehrinden havayolu ile kolaylıkla yapılabiliyor olması, görmek adına sıklıkla tercih edilen ülkeler arasında yer almasına neden olmaktadır.

Ekonomide Ukrayna

Özellikle kömür yatakları bakımından oldukça zengin olan Ukrayna ülkesinde maden kömürü ön plandadır. Gelişmiş bir tarım ağına sahip olan bu ülke ihracat alanında büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Günümüzde gelişme göstermekte olan ekonomik yapı Ukrayna ülkesini de ele geçirmiş ve ülkeye teknoloji, sanayi alanında yenilikler getirmiştir. Tarım alanında yapılamayan ihracat hurda ve demir alanında kendini göstermektedir. Ekonomik alanda bazı konularda diğer ülkelere bağımlı olan bu ülke giderek büyük atılımlar ile kendini göstermektedir.

Haberin Devamı

Ukrayna Ülkesine Özgü Lezzetler

Oldukça ünlü bir mutfak kültürüne sahip olan Ukrayna ülkesi, değişik tatları ile meşhurdur. Yemek çeşitleri bakımından zengin bir mutfağı bulunan bu ülkenin “borş çorbası” gibi kendine özgü yemekleri bulunmaktadır. Ülkemize ait bir yemek çeşidi olan mantı yemeği ile benzer özellikler taşıyan “varenyky yemeği” de meşhurluğu ile ön plandadır.

Dünya üzerinde Ukrayna ülkesine özgü en tanınan yemek çeşidi ise adını ülkenin başkentinden alan Kiev usulü tavuk olarak bilinmektedir. Sarma şeklinde yapılmakta olan bu tavuk yemeği vazgeçilmez bir tat olarak sofralarda ki yerini almaktadır. Ayrıca ülkenin çok özel bir buğday çeşidine sahip oluşu ve yalnızca bu ülkede yetiştirilmesi beyaz ekmek yerine esmer ekmek tercih edilmesinin en büyük nedenleri arasında yer almaktadır. Zengin doğal güzelliklerinin yanı sıra harika bir mutfak kültürüne de sahiptir.