Dünya Ukrayna Kilisesi’ne bağımsızlık kararı

Ukrayna Kilisesi’ne bağımsızlık kararı

12.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Fener Rum Patrikhanesi, Ukrayna Ortodoks Kilisesi’nin Moskova’daki Rus Ortodoks Kilisesi’nden ayrılma yolundaki talebinin kabul edilmesini kararlaştırdı.

Ukrayna Kilisesi’ne bağımsızlık kararı

Fener Rum Patrikhanesi’nde üç gün devam eden istişare toplantısının ardından, Ukrayna Ortodoks Kilisesi’nin bağımsızlık talebine ilişkin karar verildiği bildirildi. Fener Rum Patrikhanesi’ni temsilen gazetecilere açıklama yapan Fransa Metropoliti Emanuel, Ukrayna Ortodoks Kilisesi’nin bağımsızlık (otosefal) talebine destek konusunda daha önce aldıkları kararı yenileyerek, talebi uygun gördüklerini ifade etti. Kararın açıklanmasını, Rusya ve Ukrayna’dan gelen medya mensupları da takip etti.

Haberin Devamı

Bu talep, Rusya tarafında gerginlik yaratmıştı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, dün Fener Rum Patrikhanesi’ni uyarmış ve Rusya yönetiminin Ortodoks dünyasında bölünmeye yol açacak her adıma karşı çıkacağını söylemişti. Rusya Ortodoks Kilisesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Metropolit Hilarion da Ukrayna Ortodoks Kilisesi’nin ayrılması yönünde karar verilmesi halinde insanların sokağa çıkacağını ifade etmişti.