Gündem Ulaşıma lodos engeli

Ulaşıma lodos engeli

11.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Marmara ve Kuzey Ege’de etkili olan lodos nedeniyle dün İstanbul’da deniz ve hava ulaşımı aksadı. Deniz otobüsü seferleri iptal edilirken, Atatürk Havalimanı’nda uçaklar tur atmak zorunda kaldı

Ulaşıma lodos engeli

İstanbul’da dün deniz ve hava ulaşımını lodos vurdu. Deniz otobüslerinin 22 seferi iptal edildi. Lodosla birlikte etkili olan şiddetli yağmur nedeniyle Atatürk Havalimanı’nda iniş ve kalkışlar paralel pistlerden yapıldı.

Haberin Devamı

Uçaklar kalkış için sıra beklerken, iniş yapmak isteyen uçaklar ise havada tur atmak zorunda kaldı. THY’nin Atatürk Havalimanı’na inmesi gereken üç uçağı başka havalimanlarına yönlendirildi. Yetkililer olumsuz hava koşulları nedeniyle seferlerde kısa süreli gecikmelerin yaşandığını duyurdu. Bu arada THY’nin dün İstanbul’dan yapacağı Kars, Yüksekova ve Saraybosna seferleri de karşı meydanlardaki görüş mesafesinin düşük olmasından dolayı iptal edildi. Lodos dün Marmara’nın başka bölgelerinde ve Kuzey Ege’de de deniz ulaşımını olumsuz etkiledi. Çanakkale’de önceki gece başlayan ve dün sabah etkisini artıran fırtına ve sağanak, görüş mesafesinin azalmasına neden oldu. Bu nedenle Çanakkale Boğazı çift yönlü transit gemi geçişlerine kapatıldı.

Haberin Devamı

Çatılar uçtu

Bozcaada-Geyikli arasındaki bazı seferler de iptal edildi. Tekirdağ’da 41 şilep ve tanker, hızı 60 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle Süleymanpaşa ve Şarköy sahiline demirledi. 3 metrelik dalgalar sahildeki bankları söktü. Kocaeli İzmit’te bir binanın çatısından uçan kereste ve yalıtım malzemeleri civardaki evlere zarar verdi.

Ulaşıma lodos engeli

Tekneler battı

Bursa’da saatteki hızı 90 kilometreyi bulan lodos nedeniyle tabelalar yerlerinden koptu, ağaçların dalları kırıldı. Yıldırım ilçesinde bir evin çatısı uçtu. Çatıdan uçan parçalar binanın karşısında bulunan bir sitedeki dairelerin pencerelerine ve cam balkonlarına zarar verdi. Bazı dairelerin camları çatı parçalarının çarpması nedeniyle kırıldı. Yine sitenin bahçesindeki otomobiller de zarar gördü. Polis ekipleri, başka çatıların da uçma ihtimaline karşı caddeyi yaya ve araç trafiğine kapattı. Lodos nedeniyle teleferik seferlerinin yanısıra Bursa Deniz Otobüsleri’nin de 16 seferi iptal edildi. Balıkesir’de ise hızı 70 kilometreye çıkan şiddetli lodos, özellikle Edremit Körfezi’nde Akçay, Zeytinli, Güre ve Altınoluk’ta etkili oldu. Sahildeki güneşlik çadırları parçalanırken, iki-üç metreyi bulan dalgalar yüzünden bazı tekneler battı.

Buz kütlesi düştü

Bitlis’in Tatvan ilçesinde 6 katlı binanın çatısından kayan kar ve buz kütlesi, kaldırımda yürüyen vatandaşların üzerine düştü. Kar ve buz kütlesinin altında kalan iki kişiden biri yaralandı, 2 kişi de son anda kurtuldu. Hastaneye kaldırılan kişinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Aynı caddede geçen yıl çatıdan düşen kar kütlesi bir kişinin ölümüne, bazı vatandaşların yaralanmasına ve park halindeki araçların zarar görmesine neden olmuştu.