Ankara Uluslararası Başkent Ankara Haftası

Uluslararası Başkent Ankara Haftası

12.10.2017 - 11:25 | Son Güncellenme:

.

Uluslararası Başkent Ankara Haftası

ANKARA (AA) - Ankara'nın Çubuk ilçesinde, Uluslararası Başkent Ankara Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Haberin Devamı

Etkinlikler kapsamında, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının (TİKA) katkılarıyla Çubuk Belediyesi ve Ankara Kulübü Derneğince, ilçedeki Kuzey Yıldızı Düğün ve Konferans Salonu'nda program düzenlendi.

Programın açılışında konuşan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Türklerin Orta Asya’dan gelip çeşitli bölgelere, ülkelere dağıldığını hatırlatarak, kardeşlerini ilçelerinde ağırlamaktan son derece mutlu olduklarını söyledi.

Acehan, Türk milletinin büyük bir millet olduğunu ifade ederek, "Bin yıl önce kopup geldiğimiz Orta Asya topraklarından Viyana'ya kadar gitmişiz sonrada tekrar küçülmüşüz. Balkanlar'da, Afrika'da, Orta Asya'da, Suriye'de, Yemen'de birçok şehidimizin kanını bırakarak geri çekilmişiz. Yüzlerce yıldır süren ayrılığın ardından artık soydaşlarımızla kucaklaşma zamanıdır." dedi.

Haberin Devamı

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Metin Özaslan da Uluslararası Başkent Ankara Haftası'nı ilk kez kutladıklarını söyleyerek, "Bu ülkenin kurtuluşunda, kuruluşunda Ankara'nın, Ankaralıların saymakla bitmeyecek, çok büyük katkıları vardır." şeklinde konuştu.

Özaslan, Ankara'nın milli mücadelenin eşsiz kahramanlarını bağrında barındırdığını aktararak, "Mandacıların, teslimiyetçilerinin giremediği tek şehir Ankara'dır. Mustafa Kemal Atatürk'e hemşehrilik beratı verildikten sonra, çok duygusal bir mesajla Ankaralı olduğunu söylüyor. Atatürk gerçekten her yönüyle Ankaralıdır." dedi.

Programda, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Kırım, Bosna Hersek, Makedonya, Kosova, Kerkük, Özbekistan, Altay Cumhuriyeti, Doğu Türkistan ve Karakalpakistan'dan gelen sanatçılar konser verip dans ile halk oyunları gösterileri sundu.

Yarın sona erecek etkinliğe, Çubuk Kaymakamı İbrahim Çenet, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Çam, AK Parti Çubuk İlçe Başkanı Baki Demirbaş, belediye meclis üyeleri ve çeşitli kurumların yetkilileri ile vatandaşlar katıldı.