Edirne Umke Tatbikatı Sona Erdi

Umke Tatbikatı Sona Erdi

09.10.2017 - 10:16 | Son Güncellenme:

.

Umke Tatbikatı Sona Erdi

EDİRNE (AA) - İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda Keşan'da yapılan 20. Bölge UMKE tatbikatı sona erdi.

Haberin Devamı

Mecidiye beldesindeki tatbikata geçen yıl trafik kazasında yaşamını yitiren anestezi teknikeri Oğuz Karabuğday'ın isminin verildiği tatbikatta uygulanan senaryolardaki kurtarma görüntüleri gerçeğini aratmadı.

Tatbikat, batan bir göçmen taşıyan bot sonucu kurtarma senaryosuna yönelik gerçekleşti.

İl Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu, tabikat alanındaki incelemesi sonrası yaptığı değerlendirmede, Edirne Sağlık Müdürlüğü koordinatörlüğünde ve Trakya illerinin UMKE gönüllülerinin katılımı ile açık arazide gerçekleştirilen tatbikat son derece başarılı olarak noktalandığını söyledi.

Ekiplerin özverisinin başarıda büyük katkısı olduğunu anlatan Kişioğlu, şunları kaydetti:

"Özellikle afet durumlarında önemi daha çok ortaya çıkan olay yeri ve kriz yönetimini kusursuz sağlamak; UMKE, AFAD ve yerel arama kurtarma ekipleri ile işbirliği ve koordinasyonu daha da iyi sağlamak amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu tatbikatlar arkadaşlarımızın gayret ve özverili çalışmalarıyla istediğimiz neticeleri alarak sonuçlanmıştır. Ayrıca; bölgemiz, kaçak göçmenlerin gerek Meriç Nehri gerekse de Saroz Körfezi üzerinden Yunanistan’a kaçış rotası içinde bulunduğundan ve maalesef zaman zaman üzücü dramlar ve can kayıpları yaşandığından özelikle tatbikat planlarımıza suda tekne facialarına ilk yardım ve ortak kurtarma senaryoları da eklenmiş ve gerçekleştirilmiştir.

Haberin Devamı

Geçen sene trafik kazasında vefat eden UMKE gönüllümüz anestezi teknisyeni Oğuz Karabuğday kardeşimizin anısına onun ismiyle düzenlediğimiz 3 günlük UMKE kampımıza ve tatbikatlarımıza katılan tüm personelimize, destek veren kurum ve kuruluşlarımıza ve emeği geçen herkese gayret ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum."

Yazarlar