Gündem Umredeki kavgada karşılıklı suçlamalar

Umredeki kavgada karşılıklı suçlamalar

30.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Umre için gittikleri kutsal topraklarda salı günü kavga ettikleri sosyal medyaya yansıyan fotoğraf ve görüntülerle ortaya çıkan Kıyam-Der ile Fatih Medreseleri temsilcileri birbirini suçladı.

Umredeki kavgada karşılıklı suçlamalar

Kavganın taraflarından Fatih Medreseleri üyeleri İstanbul’a döndü. Türk Hava Yolları’nın tarifeli seferiyle Medine’den İstanbul Atatürk Havalimanı’na önceki gün saat 21.30 sıralarında gelen Fatih Medreseleri Genel Başkanı Masum Bayraktar ve üyeler dış hatlar geliş terminalinde çiçeklerle karşılandı. Karşılama sırasında kalabalık tekbir getirip, “Sizlere kalkan eller kırılsın”, “Mekke müşrikleri hesap vermeli” şeklinde slogan attı.
Havalimanı çıkışında açıklama yapan Masum Bayraktar, olayın kavga olmadığını kendilerinin saldırıya uğradığını iddia etti. Bayraktar “Son derece haince, çirkin bir saldırıya uğradık. 150 kişi hazırlıklı bir şekilde ellerinde bastonlarla birlikte bize saldırdı. Bu adamlar bizi katletmek üzere geldiler” dedi.
Fatih Medreseleri üyelerini suçlayan Kıyam-Der Başkanı Mehmet Emin Demir ise twitter hesabından bir açıklama yaptı: “Mekke’deki Umre kafilemiz odalarına yerleşmeye başladıkları sırada, Masum Bayraktar ile birlikte 20 kişilik grubun otele giriş yapmasıyla, otel lobisinde birkaç arkadaşımıza sözlü olarak taciz etmeleri ve aynı zamanda ellerindeki bastonlarla arkadaşlarımıza saldırmaları neticesinde otel lobisinde bir arbede yaşandı. İstanbul’da olmama rağmen hadiseyle şahsımı ilişkilendirmeye çalışmaları manidardır.”