Ege Umudumuz gençler

Umudumuz gençler

10.01.2018 - 02:54 | Son Güncellenme:

TFF 1. Lig’de, tamamı Türk oyunculardan oluşan ve yaş ortalaması 21 olan Altınordu, devreye 20 puanla 12. sırada girdi. Güçlü rakiplerine karşı direnen kırmızı lacivertli gençler, devre arası toparlanacaktır.

Umudumuz gençler

Yazarlarımız Fatih Tanfer ve Bülent Buda, spor müdürümüz Mehmet Demirtaş’la Süper Lig ile TFF 1. ve 2. liglerdeki Ege takımlarının ilk yarıdaki performanslarını mercek altına aldı.

- Altınordu’nun TFF 1. Lig’deki ilk yarı performansını nasıl buldunuz?

Fatih Tanfer: Altınordu hepimizin bildiği gibi doğru bir proje takımı. Hepimizi gururlandıran bir kulüp. Sezon başı yazımda yaptığım benzetmeyi yeniliyorum. ‘Güçlü rakiplere direnen gençler’ ilk yarıyı 20 puanla 12. sırada kapattı. 12. sırada olmak, bu neyin başarısı gibi sözleri duyar gibiyim. Diğer takımlar en az 5’er yabancıyla oynuyor ve güç dengesi bozuluyor. Takımın yaş ortalaması 21. Bu gençler için zaman her şeyin ilacıdır. Hüseyin Hoca’nın çalışma temposu ve disiplinli oyun anlayışı başarının merkezindeki önemli bir nedendir. Rakipler güç ve sert. Bunların sıkıntısı çekildi. Gençler bu baskıdan etkilendiler. Gerçek abilerinden de bizim beklediğimiz katkı gelmedi. Duruşun nedeni de buydu. Çünkü bu gençler, tecrübeli abileriyle birlikte oynarken hem de gelişeceklerdi. Futbolda bu baskıyı atlatmak kolay değil.

Umudumuz gençler

‘Duraklama dönemi yaşadı’

Bülent Buda: Lige iyi girdiler. Deplasman galibiyetleri, Mirkan’ın, Kerim Avcı’nın golcü kimlikleri, Deniz’in orta alana katılımı güzel gelişmelerdi. Ancak takım ilk yarının ortasından sonra sanki duraklama dönemine girdi. Bunda sakatlıkların payı büyük. Savunma bir türlü kendine gelemedi. Kerim ile Yusuf Acer’in sakatlık süreci sonuçlara yansıdı. Bu arada Erdoğan’ın bir türlü ritmini yakalayamaması sorunlu bir süreç olarak geçti. Yani sonuç olarak puan sıralamasında takım beklentilerin uzağında kaldı.

- Altınordu’nun takviye yapması gerekli mi? Gerekiyorsa bu takviyeler hangi bölgelere yapılmalı?

Fatih Tanfer: Güçlü ve gelişmesi beklenen oyuncular bu yoğun stresi kaldıramadılar. Sakatlıklar arttı ancak devre arası çalışmaları ve yapılacak takviyelerle Altınordu gücünü bulacaktır. Altınordu bu ligin rengidir. Doğru model hak ettiği başarıyı elde etmelidir. Çünkü bu takımda güçlü ve azimli bir oyuncu grubu var. Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan doğruyu biliyor. Cesaret ve kararlıkla uyguluyor. Kolaycılığı seçmiyor. Kişisel olarak da bütün kalbimle destekliyorum. Ufak dokunuşlar, gerekli transferler yapıldıktan sonra Altınordu oyun gücüne ulaşacak ve ikinci yarıda kendisini heyecan ile gururla seyrettirecektir.

‘Çok transfer olmaz’

Umudumuz gençler

Bülent Buda: Eğer Altınordu yönetimi de gerekli görüyorsa savunma dengesindeki ayarları düzenleyecek ve hücuma destek verebilecek güçlü bir stopere gereksinim var. Bu durumda orta alanda da benzer nitelikte bir futbolcuya gereksinim var. Bunların dışında biliyorum ki kulübedeki kadroya bakarak çok fazla futbolcu transferi üzerinde yoğunlaşacağını düşünmüyorum. Hüseyin Hoca ve yönetim gerekli incelemelerde bulunmuş. Nokta takviyelerle bu takımı canlandıracaktır.

- Sizin Altınordu için ikinci yarı beklentiniz nedir?

Fatih Tanfer: Tabi ki Altınordu’dan ilk beklenilen süratle puan cetvelinde hak ettiği yere gelmesidir. Alacağı puan ve puanlarla daha güçlü ve dirençli bir takım haline gelecektir.

Gençler gelişimini tamamlayacak, yapılmasının gerekliliğine inandığım transferler de takıma uyum sağlayarak özlenen futbolu seyrettireceklerdir. Buna inancım tamdır. Bu lig ve Altınordu ile ilgili diğer kesin düşüncem de çok zor bir ikinci yarının her takımı olduğu gibi Altınordu’yu da beklediğidir. Umudum bu zorlu yarışta Altınordu’nun en azından ilk altı içerisinde kalmasıdır.

‘Tırmanışa geçecektir’

Bülent Buda: Hüseyin Eroğlu’nun savunma göbeğine ve orta alana takviye yapılması isteğinde olduğunu biliyoruz. Bence ilk yarı dinlencesi tam zamanında geldi.

Yeni katılımlarla ve sakatlıklarında aşılmasıyla Altınordu ikinci yarı yine o bildiğimiz etkileyici futboluna ulaşacak ve sıralamadaki yerini yukarılara taşıyacaktır.

YARIN: MANİSASPOR