Gündem Üniversitelere operasyon: 47 gözaltı

Üniversitelere operasyon: 47 gözaltı

11.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarınca silahlı terör örgütü FETÖ’nün Boğaziçi ve Medeniyet üniversitelerindeki yapılanmasına yönelik sürdürdüğü çalışmalar kapsamında örgüt üyesi olup örgütsel faaliyetlerde bulundukları iddiasıyla 72 akademisyen ve üniversite çalışanı hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Üniversitelere operasyon: 47 gözaltı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube ekipleri, gözaltı listesinde bulunan şüphelilerin adreslerine dün sabah saatlerinde eşzamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda adreslerinde bulunan 47 akademisyen ve üniversite çalışanı gözaltına alındı.
“FETÖ örgüt üyesi olmak” ve “örgütsel faaliyetlerde bulunmak” suçlamalarıyla gözaltına alınanlar arasında Medeniyet Üniversitesi’nde görevli 19 profesör ile Boğaziçi Üniversitesi’nde görevli bir profesör ve yedi doçentin bulunduğu öğrenildi. Gözaltına alınan Boğaziçi Üniversitesi’nde görevli 8 şüpheliler arasında Prof. Dr. Şaban Selim Şeker, Doç. Dr. Koray Çalışkan’ın da olduğu öğrenildi. Medeniyet Üniversitesi’nde görevli olan ve gözaltına alınan 39 kişi arasında ise Medeniyet Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Hamit Okur’un da yer aldığı belirtildi.

Üniversitelere operasyon: 47 gözaltı


Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üst düzey mütevelli heyetinde yer aldığı, sözde "adliye imamı" olduğu iddiasıyla bir yılı aşkın süredir aranan ve Ankara'da gözaltına alınan işadamı Ahmet Türkmen, başka bir soruşturma kapsamında emniyette ifade verdi. SERCAN KÜÇÜKŞAHİN-AA