Gündem Üniversitelerimiz geometrik şekillerle anılmasın artık

Üniversitelerimiz geometrik şekillerle anılmasın artık

10.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Prof. Dr. Haluk Özen, “Üniversiteler artık üniversite olmalı; Üniversitelerimiz paralel, üçgen, yamuk gibi geometrik şekillerle anılmasın artık” dedi...

Üniversitelerimiz geometrik şekillerle anılmasın artık

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından artık normalleşmenin başlaması gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Özen, gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle biraraya geldi. Hacettepe Üniversitesi’nin akademik yıl açılışı için “cafcaflı” bir tören planlanmadığını söyleyen Özen, “Yaşadığımız dönem itibarıyla bunun doğru olduğunu düşünüyorum. Hacettepe geleneğinde, akademik yıl açılış törenlerine siyasi isimleri davet etmek gibi bir geleneğimiz bulunmuyor. Bununla da övünç duyuyoruz. Ancak bir konuşma daveti her zaman mümkün, başımız üstüne” dedi.

‘Herkes işine dönmeli’

Özen yapacağı açılış konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimi konusuna değineceğini belirterek, “’Bir kez daha 15 Temmuzları yaşamamak için neler yapmalıyız?’ sorusuna yanıt arayan konular bunlar... Öncelikle artık normalize olmaya başlamalıyız. Üniversiteler artık üniversite olmalı ve onun bilincine varmalı. Artık herkes kendi işine dönmeli. İkinci olarak da Ar-Ge çalışmalarına, bilim ve teknolojiye ne kadar çok ihtiyacımız olduğunu unutmamalıyız. Yaşanan bu süreç, bizim bu konulardaki ihtiyacımızı, bize bir kez daha hatırlattı. Bir de güvene ihtiyacımız var. Bizim üniversitelerimiz paralel, üçgen, yamuk gibi geometrik şekillerle anılmasın artık. Gördük ki alnı secdeye değmek ile vatanını sevmek eş değer değil. Aynı şekilde alnı secdeye değmeyenler de vatan haini değil. İkisini de içselleştiren bir ülke olmalıyız. Dolayısıyla normalleşebilmek için daha az gergin ortama ve tabii ki daha anlayışlı bir ortama ihtiyacımız var” diye konuştu.

Atamalarda liyakatin ön plana alınması gerektiğine dikkati çeken Özen, “Bizden olsun da ne olursa olsun” bakışının ortadan kalkması gerektiğini söyledi.

Yazarlar