Ünlü şef CZN Burak'tan kurban eti pişirme tüyoları

Türkiye’de et tüketiminin en çok arttığı dönemlerdir Kurban Bayramları… Kurban Bayramı’nda kesilen kurbandan misafire ikram etmekte geleneklerimizdendir. Fakat bu ikramın, ev sahibini mahcup etmeyecek kadar lezzetli olması önemlidir. Et pişirmek kolay gibi görünse de etin lezzeti ve besin değeri pişirme yöntemlerine bağlı olduğu için oldukça zor bir iştir.

Ünlü şef CZN Burak'tan kurban eti pişirme tüyoları
Trend: Kovboy çizmeleri1970'lerin en trend ayakkabılarından olan 'kovboy çizmeleri' bu sezon değişik desenlerde, şekillerde ayaklarda olacak. Hazır mıyız?
Doğal görünümlü kış makyajı nasıl olmalı?Estetisyen Bade Özvacı, porselen gibi duru bir ten, nude dudaklar, dolgun kirpikler, ışıltılı bazlar ve aydınlatıcılar ile bu kış doğal makyaj görünümlerinin öne çıktığını söylüyor. Özavcı, doğal görünümlü kış makyajının nasıl yapılması gerektiğine dair ipuçları da veriyor.
Çocuklarda kekemelik belirtileriÇocuk sağlığı ve hastalıkları bölümü’nden çocuk ve ergen Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. M. Kayhan Bahalı,“22 Ekim Dünya Kekemelik Günü” öncesinde çocuklarda kekemelik ve tedavisi hakkında bilgi verdi.
Vücuttaki damarların belirginleşmesinin nedenleriDamarlarımız, oksijeni ve zayıf kanı vücuttan kalbe geri vermenin önemli bir işlevini yerine getirir. Normalde, cildin altından aşırı görünmedikleri sürece damarlarımızı o kadar düşünmeyiz. Damarlarınız görünür hale geldiyse ve bunun neden olduğunu anlayamıyorsanız işte cevabı…
Çubuk turşusu nasıl yapılır?Turşu, tüm dünya mutfaklarında vazgeçilmez bir probiyotik besindir. Ancak ülkemizde yapılan turşular neredeyse tüm ülkede tanınmıştır. Türk mutfağındaki yeri meşhur olan çubuk turşusu tarifini sizinle paylaşıyoruz. Peki  çubuk turşusu nasıl yapılır? İşte çubuk turşusu tarifi...
Cennet hurmasının bilinmeyen faydalarıTrabzon hurması olarak da bilinen cennet hurması, Pazar ve manav tezgâhlarındaki yerini almaya başladı. Tam da mevsimi olan bu meyvenin sağlık açısından inanılmaz faydaları bulunuyor. Çeşitli hastalıkları engellemesi ve muhteşem tadıyla bilinen cennet hurmasının faydalarını uzman diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım’ a sizler için sorduk. İşte Şebnem Kandıralı’nın açıkladığı cennet hurmasının daha önce hiç duymadığınız faydaları…
Cinsel arzuyu ikiye katlayacak besinlerCinsel ilişkide tatmin olmayı kolaylaştıracak yiyecekler olduğunu daha önce duymuş muydunuz? Bu yiyecekleri düzenli olarak tüketmek, cinsel ilişkiden aldığınız hazzı iki katına çıkartıyormuş. İşte cinsel arzuyu arttıracak o besinler…
Mutfağınız için yemek masası fikirleriModern ve dekoratif mutfak masaları ile mutfağınızı baştan yaratmaya ne dersiniz? Mutfağınız için yeni bir yemek masası düşünüyorsanız, paylaştığımız yemek masalarına bakabilir ve ilham alabilirsiniz. İşte mutfağınız için yemek masası fikirleri..
Cildiniz için mucize etkiYüksek stresli bir yaşam tarzının sizi 3,5 yaş kadar daha yaşlı gösterdiğini biliyor muydunuz?
1/4
Sosyal Medya Fenomeni Ünlü şef “CZN BURAK” şunları söyledi:

CZN Burak, etin ilk başta orta ateşte pişirilmesini, kendi suyunu bırakmaya başladığı andan itibaren kısık ateşte pişirilmesi gerektiğini söylüyor. Yumuşak olması için etin terbiye edilmesi tavsiyesinde bulunuyor. Etin ince dövülmesi gerektiğini söyleyen CZN Burak, “Et, soğan rendesi, zeytinyağı, tuz, karabiber ve yoğurt suyu karışımı ile terbiye edilmelidir. Yoğurt suyu asitli olduğu için etin yumuşamasını sağlar.” diyor. 
 
Kurban Bayramında en çok yenen yemeklerden biri de tabiî ki olmazsa olmaz kavurmadır

Cool Kadın