Kültür Sanat Ünlüler su altında nefeslerini tuttu!!

Ünlüler su altında nefeslerini tuttu!!

07.03.2011 - 10:56 | Son Güncellenme:

Sanatçılar “Kadına Yönelik Şiddet’e Son!” diyor!...

Ünlüler su altında nefeslerini tuttu

34.yılını anmakta olduğumuz 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında “34 Kadın 34 Portre” adlı sosyal sorumluluk projesi sergilenecek.(UNFPA)Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu’nun teknik destek verdiği çalışmanın sanat yönetmenliğini Kenan Bahadır Derre, yapım ve genel koordinatörlüğünü Zuhal Ceran üstlendi. 101 Production stüdyolarında fotoğraf sanatçısı Yiğit Günel’in su altıda çekmiş olduğu fotoğraflardan oluşan serginin iletişim çalışmaları Selçuk Kaya tarafından yürütüldü.. Mart ayı boyunca İstanbul’da (Avrupa yakası), seçkin alışveriş merkezi Olivium Outlet Center’da ilk olarak gün yüzüne çıkacak su altı fotoğraflarından oluşan proje, sonrasında Türkiye’nin çeşitli illerinde de sergilenmeye devam edecek.

Sergide; “Ahu Türkpençe, Aşkın Nur Yengi, Ayça İnci, Bennu Yıldırımlar, Berna Laçin, Betül Arım, Billur Kalkavan, Burcu Kara, Ceylan Ertem, Deniz Özerman, Deniz Pulaş Akkartal, Devin Özgür Çınar, Ebru Cündübeyoğlu, Ece Uslu, Ece Vahapoğlu, Eda Taşpınar, Evrim Akın, Hale Caneroğlu, Hatice Akat, Hazal Kaya, Irmak Ünal, İnci Türkay, Lolita Asıl, Mavi, Melis Sökmen, Nazlı, Nesrin Cavadzade, Nilüfer Açıkalın, Oya İnci, Şebnem Bozoklu, Selen Servi, Sumru Yavrucuk, Şebnem Özinal, Şenay Gürler, Yasemin Çonka, Yasemin Hadivent” gönüllü olarak yer aldı.. “34 KADIN SU ALTINDA NEFESİNİ TUTTU” temalı fotoğraf ve mesajların yer aldığı sergi toplumun konuya ilişkin farkındalığını arttırmayı ve ilgileri kadına yönelik şiddetle mücadeleye çekmeyi amaçlıyor.

Fotoğraf sanatçısı Yiğit Günel’in su altı portre fotoğraf ve mesajlarının yer aldığı bu proje kapsamında, Türkiye’nin sinema, edebiyat, resim, müzik ve sahne sanatlarında önde gelen sanatçılarının 36 parça özel eşyası, gittigidiyor.com’da 8 Mart’ın içinde olduğu hafta satışa çıkartılacak ve elde edilen gelir Kadın Dayanışma Vakfı’na bağışlanacak.

Kadına Yönelik Şiddet bir İNSAN HAKLARI İHLALİDİR!

Haberin Devamı

Kadınların istekleri dışında gerçekleşen her türlü eylem ve onları baskı altında tutan her türlü tavır ve davranış ŞİDDETTİR!

Dünyada, her gün kadınlar ve kız çocukları sayısız kez şiddete maruz kalmaktadır. Diğer suçların yanı sıra, kadına yönelik şiddet; doğum öncesinde erkek çocuk isteğiyle cinsiyet seçimini, yeni doğan kız çocuğunun öldürülmesini, cinsel istismarı, okulda ve işyerinde cinsel tacizi, insan ticaretini, zorla fuhuşu, ev içi şiddeti, dayak ve evlilik içi tecavüzü, psikolojik baskıyı, ekonomik kısıtlamalarla baskı altına almayı, erken yaşta zorla evlendirmeyi, sindirme, sürekli küçük düşürme ve aşağılama gibi psikolojik tacizi içermektedir. Şu anda milyonlarca kadın şiddete ve istismara maruz kalmaktadır. 2002’de Avrupa Konseyi, kadınlara yönelik şiddeti 16-44 yaş arası kadınlar için ölüme esas oluşturan bir neden ve iş görmezlik nedeni olarak ilan etmiş ve acil bir halk sağlığı sorunu olarak adlandırmıştır. Yapılan tahminler, tüm dünyada, 3 kadından 1’inin yaşamı boyunca en az bir kez şiddete maruz kalacağı şeklindedir. Türkiye’de ise her 10 kadından 4’ü yaşamı boyunca en az bir kez fiziksel şiddete uğramaktadır.

Bu proje de olduğu gibi, Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadeleyle ilgili birçok projeye destek veren ve bu mücadelede kamu kuruluşları, sivil toplum örgütleri, özel sektör, medya ve sanat dünyası ile birlikte çalışan UNFPA-Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu, 2000’li yılların başından bu yana, birçok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele için, her kadının ve kız çocuğunun şiddetsiz bir ortamda, kadının insan haklarına saygılı yaşaması için çaba göstermektedir.

Şiddetsiz bir ortam yaratılabilir… Haydi, hep birlikte Kadına Karşı Şiddet’e Son! Diyelim…

PROGRAM

Haberin Devamı

Tarih : 08.03.2011 Salı
Saat : 13:00
Yer : Olivium Outlet Center