Ege Urla Meydanı’na Ekonomi dokunuşu

Urla Meydanı’na Ekonomi dokunuşu

18.07.2018 - 01:32 | Son Güncellenme:

İzmir Ekonomi Üniversitesi, Urla Cumhuriyet Meydanı ve Bülent Baratalı Bulvarı’nın modern vizyona kavuşması için proje hazırladı

Urla Meydanı’na Ekonomi dokunuşu

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık, Güzel Sanatlar ve Tasarım bölümlerinden öğretim üyesi ve öğrencileri Urla Cumhuriyet Meydanı ve Bülent Baratalı Bulvarı üzerinde yapılabilecek estetik değişikliklere ilişkin proje hazırladı. Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yazgan, Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aslı Ceylan Öner, Endüstriyel Tasarım Bölümü’nden Doç. Dr. Deniz Deniz, Öğretim Üyesi Onur Mengi, Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Michael E. Young, Görsel İletemiş Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Seda Özen Tanyıldızı, Öğretim Görevlileri Yüksek Mimar Ayşe Bozkurt Karal, Ayşe Aydoğan İç Mimar Rıfat Hazan Mimar Nermin Merve Tokgöz Endüstriyel Tasarım öğrencileri Ege Bozkurt ile Oğulcan Aksan’ın yaptığı çalışmada kent merkezindeki binaların dış cephelerinde yapılacak iyileştirmeler ve tabelalarda yapılabilecek değişiklikler ele alındı. Proje Başkan Sibel Uyar’a sunuldu.

Haberin Devamı

Yeşil doku korunacak

Cumhuriyet Meydanı’nda yeşil dokuyu artıracak ve daha çok kullanımı sağlayacak önerilerin yeraldığı projede, Bülent Baratalı Bulvarı boyunca cephe iyileştirme ile ilçe meydanının modern bir vizyonla yenilenmesine odaklanıldı. Uyar, “Hedefimiz Urla’yı üreten, üretirken daha iyi bir yaşam sunan, kent haline getirmek” dedi.

Yazarlar