Ege Uşak’a, Akhisar modeli 15 bin kişilik stat

Uşak’a, Akhisar modeli 15 bin kişilik stat

19.03.2018 - 00:14 | Son Güncellenme:

TFF 3. Lig 3. Grup’ta liderlik koltuğunda oturan Utaş Uşakspor’a stat müjdesi geldi. Gençlik ve Spor Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk ile yeni stadın yapılacağı alanda incelemelerde bulunan Başkan Nurullah Cahan, “Artık vatandaşlarımız maçları daha iyi bir ortamda izleyecek” dedi

Uşak’a, Akhisar modeli 15 bin kişilik stat

Kentte geçtiğimiz yıl Utaş Uşakspor tarafından yakalanan ve futbol sahalarına can katan şampiyonluk büyük bir desteği de beraberinde getirdi. Her maç hava koşulları ne olursa olsun binlerce Uşaklı takımını desteklemek için Bir Eylül Stadı’nı tıklım tıklım dolduruyor. Ancak fiziki koşullarındaki eksikliklerle dikkat çeken mevcut stat artık yeterli gelmiyor.

Haberin Devamı

Proje başladı

Bu kapsamda yapılacak olan Akhisar modeline benzer bir uygulama ile hayata geçirilecek yeni stat için yer belirleme işlemleri tamamlandı ve projelendirme çalışmaları başlatıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırımlar ve Tesislerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk kente yaptığı ziyarette Belediye Başkanı Nurullah Cahan ile birlikte stadın yapılacağı Kalfa Korusunda incelemelerde bulundu.

Uşak’a yakışacak

Başkan Cahan, “Futbolda önemli bir çıkış yakalayarak geçtiğimiz yıl Bölgesel Amatör Lig’de şampiyon olan ve kentimize büyük bir gurur yaşatan Utaş Uşakspor ile futbol meşalesi bu yıl da ilerilere taşındı. Utaş Uşakspor, Bir Eylül Stadı’nı her maç seyirciyle dolduruyor. Hava koşullarının olumsuz olması durumunda dahi desteğini eksik etmeyen Uşaklılar, artık UEFA standartlarındaki yeni statlarında ve daha iyi koşullarda takımlarının yanında olacak” dedi.