Uşak Uşak'ta ambalaj atıklarıyla ilgili çalışmalar başladı

Uşak'ta ambalaj atıklarıyla ilgili çalışmalar başladı

02.05.2014 - 10:57 | Son Güncellenme:

Uşak Belediyesi kentin projeleri için çalışmalarına başlarken diğer yandan çevre dostu projeler için de çalışmalarını sürdürüyor.

Uşakta ambalaj atıklarıyla ilgili çalışmalar başladı

Uşak Belediyesi kentin projeleri için çalışmalarına başlarken diğer yandan çevre dostu projeler için de çalışmalarını sürdürüyor.
Kentte çevre bilincinin artmasını hedefleyen Uşak Belediyesi bu kapsamda eğitim çalışmaları yapıyor. Uşak Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünce hazırlanan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan "Ambalaj Atıkları Yönetim Planı” çerçevesinde Cumhuriyet Mahallesi, Fatih Mahallesi ve Kemalöz Mahallelerinde ambalaj atıklarının ayrı toplanması projesi ile ilgili çalışmalar başladı. Çalışmaların ilk ayağı olarak adı geçen mahallelerde bulunan 14 okul seçilirken okullarda Uşak Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Çevre Mühendisi Reyhan Aydın önderliğinde eğitime başladı. Uşak Belediyesi’nin her yönü ile kenti için çalıştığını dile getiren Belediye Başkanı Nurullah Cahan, çevre dostu projeler ile vatandaşlarda ve yeni nesilde farkındalık yaratmak istediklerine vurgu yaptı.
Gelecek kuşakların daha güzel bir doğa ile baş başa kalmasını arzu ettiklerini söyleyen Cahan, "Hepimiz geçmişten aldığımız güzel doğayı geleceğe aktarmak ile mesulüz. Bu nedenle üzerimize düşen görevleri yerine getirmeliyiz. Belediyemiz de kurumsal anlamda ne gerekiyorsa yapacaktır. Bu nedenle yeni neslin çevre bilincini arttıracak her türlü çalışmanın arkasında olacağız” dedi.
Yapılan eğitim çalışmalarının çocukların algılarında önemli bir yer tutacağının altını çizen Başkan Cahan, eğitim alan öğrencilerin ailelerini de olumlu yönde etkilediğine dikkat çekti. Uşak Belediyesi’nin bundan sonra aynı bilinç ile çevre ile ilgili çeşitli çalışmalar yapacağını aktaran Cahan, "Çevre ve doğanın korunması ile ilgili farklı projelerimiz de olacak. Projelerimizin sürmesinin ilimize katacağı katkıları aşikardır. Bu nedenle birimlerimiz ile sürekli görüşerek bilincin artması adına elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.