Uşak Uşak'ta Down Sendromluların Çalışacağı Kafe Açılacak

Uşak'ta Down Sendromluların Çalışacağı Kafe Açılacak

22.03.2018 - 18:17 | Son Güncellenme:

.

Uşakta Down Sendromluların Çalışacağı Kafe Açılacak

UŞAK (AA) - Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan kentte sadece down sendromluların çalışacağı bir kafenin açılacağını açılacağını söyledi.

Haberin Devamı

Uşak Belediyesi sosyal tesislerinde 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü nedeniyle düzenlenen etkinliğe telekonferans yoluyla katılan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kentte sadece down sendromluların çalışacağı bir kafenin açılacağını söyledi.

Dezavantajlı guruplara yönelik çeşitli faaliyetler düzenlediklerini belirten Başkan Cahan, "Çocuklarımıza sağlıklı, sıhhatli ve hayırlı ömürler diliyorum. Onlar için istihdam alanı oluşturuyoruz. Kent park proje yıkımı gerçekleşen ve yerine park yaptığımız, eski adliye binasının bulunduğu bölgeye lokal bir çalışma yaparak down sendromlular kafeteryası oluşturacağız. Orada onlara iş imkanı sağlayacağız." dedi.

Yaklaşık 400 down sendromlunun katıldığı etkinlikte Başkan Cahan'ın eşi Halime Cahan ise down sendromlu çocukların neşesine ve karşılıklı sevgisine değinerek, "Onlar bizlerin yaşam sevincini arttırıyor. Başkanımızın da dediği gibi, çocuklarımızın sosyalleşmesi, onların hayata bakış açılarını genişletmek ve yaşamlarına katkı sağlamak adına biz her zaman yanınızdayız ve sizlerin hizmetkarıyız. Her türlü projede yanınızdayız." diye konuştu.

Haberin Devamı

Etkinlikte down sendromlu çocuklara karanfil ve hediyeler verilerek özel günleri kutlandı.