Gündem Üsküdar’a Kâbe kurdular

Üsküdar’a Kâbe kurdular

21.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Üsküdar Belediyesi, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nin bahçesinde Hz. Muhammed’in yaşadığı dönemi anlatmak amacıyla Kâbe, Hira Dağı, Sevr Mağarası, Muallak Taşı, fil ve deve heykelleri, zemzem kuyusu maketlerini sergiliyor.

Üsküdar’a Kâbe kurdular


Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında 12 gün boyunca açık olan “Asr-ı Saadet Köyü” Üsküdarlıların ilgi odağı oldu. Asr-ı Saadet Köyü adıyla kurulan alanda, Hz. Muhammed’in yaşadığı dönemi anlatan maketlerin sergilenmesinin yanı sıra ilahiler çalıyor ve gelenlere dini bilgiler veriliyor.

İhramlı protesto
Maketlerin başında bekleyen çocuklar, Hz. Muhammed ile Mekke ve Medine hakkında isteyen vatandaşlara İslami konuda bildiklerini anlatıyor. Kâbe maketini ihrama girip, ziyaret etmek isteyen avukat ve şair Cihat Duman ise, özel güvenlik görevlilerin engeli ile karşılaştı ve gözaltına alındı. Duman da 3 güvenlik görevlisinden şikayetçi oldu. Duman, Milliyet’e şöyle konuştu:
“İçime iç çamaşırı giymeden dikişsiz bir kıyafetle evimin 500 metre uzağında olan maket Kâbe’yi ziyarete gittim. Görevliler kollarını açarak ‘Siz bu kıyafetle giremezsiniz’ dediler. Buraya bir simülasyon kopya konuluyorsa bu sanatın alanına girer ve ben de sanatçıysam benim de ilgi alanıma girer. Siyasi bir partinin yaptığı her eylem seçim yatırımıdır, bu projeye tepkimi koymak istedim.”

Üsküdar’a Kâbe kurdular

Haberin Devamı

Duman güvenlik görevlilerinin engeliyle karşılaştı.