Gündem Uyuşturucu alan ezber yapamaz!

Uyuşturucu alan ezber yapamaz!

13.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

20 yıla kadar hapsi istenen oyuncu Yılmaz, “Sette kimse uyuşturucu içemez çünkü bizler ezber yapıyoruz. Uyuşturucu kullanan ezberleyemez” dedi

Uyuşturucu alan  ezber yapamaz

İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde oyuncular Kenan İmirzalıoğlu, Sarp Apak ve Engin Günaydın’ın da aralarında bulunduğu 53 kişinin yargılandığı uyuşturucu davasının dünkü duruşmasına tutuklu yargılanan 7 sanık ile aralarında oyuncu Hakan Yılmaz‘ın da bulunduğu 10 tutuksuz sanık katıldı. Duruşmada, operasyonu yapan büronun amiri Başkomiser Harun Sever, Erzurum’dan sesli ve görüntülü sistemle “tanık” sıfatıyla ifade verdi. Sever, torbacı gruplardan birinin Hakan Yılmaz’ın şoförü Ahmet Sağlam olduğunu ve düzenli olarak uyuşturucuyu ünlülere temin ettiğini anlattı. Sever, “Ahmet Sağlam gün içinde düzenli olarak uyuşturucu dağıtımı yapıyordu. Hakan Yılmaz’ın arabasını kullandığını özellikle söylüyordu. Bu kendisine bir güven veriyordu. Yılmaz’ın Ahmet’in faaliyetlerinden haberdar olduğunu zannediyorum” dedi.

‘Sette uyuşturucu içilmez’
“Çıkar amaçlı suç örgütüne yardım etmek”, “uyuşturucu madde ticareti yapmak” ve “uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak” suçlarından 20 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan oyuncu Hakan Yılmaz, şöyle savunma yaptı: “Ben sadece bir oyuncuyum. Ahmet’in beni bıraktıktan sonra ne yaptığını bilmem mümkün değildir. Sette asla kimse uyuşturucu içemez, isteyemez. Biz ezber yapıyoruz. Uyuşturucu içen ezber yapamaz. Ben haftada 120 sayfa ezber yapıyorum.”

Dosya mütalaa için savcıda
Savcı Ümit Özkan, tutuklu 7 sanığın bu hallerinin devamına karar verilmesini, mütalaasını hazırlaması için de dosyanın kendisine verilmesini istedi. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Cemil Zirek, Mustafa Çardak, Murat Yaşar, Zeki Yalçın ve Burhan Albayrak’ın üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti ve delil durumunu dikkate alarak tahliyelerine hükmetti. Tutuklu diğer iki sanık Ahmet Çardak ve Ahmet Sağlam’ın ise bu hallerinin devamına hükmetti. 11 Şubat’a ertelenen dosya esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için savcıya gönderildi.