Teknoloji Uzayda seks yapılıp yapılamayacağı araştırılıyor

Uzayda seks yapılıp yapılamayacağı araştırılıyor

19.06.2017 - 11:55 | Son Güncellenme:

Bir grup bilim adamı yer çekimsiz ortamda veya Mars gezegeninde seks yapılıp yapılamayacağını, doğum gerçekleştirmenin mümkün olup olmadığını araştırmaya başladı.

Uzayda seks yapılıp yapılamayacağı araştırılıyor

George Washington Üniversitesi’nden Yardımcı Profesör Kris Lehnhardt, kısa bir süre önce Atlantik Live panelinde uzayda cinsel ilişkiyi ilgilenilmesi gereken bir konu olarak nitelendirdi ve insanların bugüne kadar uzay konusunda değinmediği konulara açıklık getirdi.

Haberin Devamı

İnsanın, Mars’a uzun süreli uzay yolculuğu yapmaya başlamadan önce hazırlamaları gereken birçok konu olduğunu belirten Kris Lehnhardt, radyasyonun etkileri ile nasıl savaşılacağı, beslenme bakımından kendilerini nasıl koruyacakları ve iyi psikolojik refahı nasıl sürdürebilecekleri konularının önemine değindi.

Lehnhardt, en eksik olduğumuz konuyu şu şekilde açıkladı “Gerçekten bilmediğimiz, şey uzaydaki insan üremesidir. Geçmişte, sadece birkaç ay süren kısa görevlerde bu, uzay ajansları için bir endişe değildi, ancak sömürgeleştirme için arzularımız varsa, asıl bu konularda araştırma yapılması gerekiyor.”

Deneyler başarıyla sonuçlandı

Bir grup Japon bilim insanı, bu amaçla dondurdukları fare spermlerini 9 ay Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (UUİ) bekletti. Bilimciler daha sonra spermleri dişi bir fareyi döllemek için kullandı.

Haberin Devamı

Başarıyla sonuçlanan deney, uzaydaki radyasyonun üremeye engel olmadığını gösterdi. Ancak uzayda oluşan bir insan embriyosunun başarılı şekilde gelişip gelişmeyeceği henüz bilinmiyor.