Geri Dön
Uzmanpara 'ABD ekonomisi yumuşak bir inişe yaklaşıyor'

'ABD ekonomisi yumuşak bir inişe yaklaşıyor'

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker düşen enflasyona ve hala güçlü olan iş gücü piyasasına işaret ederek ABD ekonomisi için yumuşak bir inişin göründüğünü söyledi.

'ABD ekonomisi yumuşak bir inişe yaklaşıyor'

Harker, Rowan Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, "Veriler enflasyonun düşmeye devam ettiğine, iş gücü piyasalarının daha iyi bir dengeye kavuştuğuna ve tüketici harcamalarının dirençli olduğuna işaret ediyor. Bu üç unsur, ulaşma konusunda iyimser olduğumuz yumuşak inişe bağlı kalmamız için gerekli. Henüz yere inmedik ve emniyet kemerlerimizi takmamız gerekecek, ancak enflasyonun %2'lik hedefimize gerilemeye devam etmesi, istihdamın güçlü kalması ve tüketici duyarlılığının artması sayesinde varış noktamızdaki pist göründü" dedi.

Haberin Devamı

Bu yıl FOMC'de oy kullanma hakkı bulunmayan Harker, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimine ne zaman başlaması gerektiği konusunda görüş bildirmedi.

Harker, aralık ayında yaptığı açıklamada Fed'in bir sonraki politika hamlesinin bir indirim olması gerektiğini, ancak bu indirimin hemen başlamasına veya hızlı bir şekilde gerçekleşmesine gerek olmadığını söylemişti.