Geri Dön
Uzmanpara Altın fiyatları bugün ne kadar oldu?

Altın fiyatları bugün ne kadar oldu?

Son haftalarda aşağı yönlü bir seyir izleyen ve bu haftaya da düşüşle başlayan altın fiyatları geçtiğimiz gün yükseldi. Peki bugün fiyatlarda son durum ne? İşte detaylar...

Altın fiyatları bugün ne kadar oldu?

ABD’de borç limiti görüşmelerine ilişkin belirsizlikler küresel piyasalarda fiyatlamaları etkilemeye devam ederken, güvenli liman altına talep artıyor. 

Haberin Devamı

Bu hafta ABD Başkanı Joe Biden ile Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy'nin borç limitine ilişkin yaptıkları görüşmede bir anlaşmaya varılamamıştı. 

BORÇ LİMİTİ GÖRÜŞMELERİ ÇIKMAZA GİRDİ 

Öte yandan McCarthy salı günü yaptığı açıklamada henüz bir uzlaşı sağlanamadığını belirtirken, Louisiana Milletvekili Garret Graves başka toplantıların planlanmadığını belirtti. Graves tarafların bazı konularda anlaşma sağlamaya “çok yakın” olduklarını ancak tam uzlaşı için karşı tarafta bazı adımlar beklediklerini ifade etti.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Görüşmelerin çıkmaza girdiğine işaret eden bu açıklamaların ardından ABD Temsilciler Meclisi ve Senato’da gelecek haftadan önce bir oylama yapılabilmesi zor görünüyor. 

Haberin Devamı

ONS ALTIN VE GRAM ALTIN DÜN YÜKSELDİ 

ABD’de borç limitine ilişkin belirsizlikler yatırımcıları güvenli liman altına yönlendiriyor. Geçtiğimiz güne 1970 dolardan başlayan ons altın 1977 dolara kadar yükseldikten sonra 1975 dolardan kapandı. 

Dün 1257 liradan açılan gram altın 1272 lirayı gördükten sonra günü 1261 liradan kapattı. 

BUGÜN PİYASADA SON DURUM NE?

Haftanın üçüncü işlem gününe 1975 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda gerileyerek 1970 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1967 dolar, en yüksek ise 1985 dolar seviyeleri görüldü. 

Bugün 1261 liradan açılan gram altın şu dakikalarda sakin seyrederek 1259 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 1257 lira, en yüksek ise 1269 lira seviyeleri test edildi.