Geri Dön
Uzmanpara 'Faiz artırımlarına ihtiyaç olabilir'

'Faiz artırımlarına ihtiyaç olabilir'

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyon ile mücadelede ilerleme sağladığını söylerken, hala faiz artırımlarına ihtiyaç olabileceğini belirtti.

'Faiz artırımlarına ihtiyaç olabilir'

Minneapolis'te düzenlenen bir konferansta konuşan Kashkari, "İşimizin bittiğini söylemeye hazır değilim. Ancak son aylarda enflasyon yavaşlama işaretleri gösteriyor. Doğru yolda ilerlediğimiz konusunda pozitif işaretler görüyorum. Daha fazla şey yapmamız gerekip gerekmediğine karar vermeden önce daha fazla veri görmek için biraz zamana ihtiyacımız olabilir" dedi.

Haberin Devamı

Kashkari konuşmasında enerji ve gıda fiyatları hariç tutularak hesaplanan çekirdek enflasyonun hala Fed'in yüzde 2 hedefinin iki katından yüksek olduğunu da not etti ve Fed'in yeterince şey yaptığından emin olabilmek için "ikna edici" kanıta ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

ABD iş gücü piyasasının oldukça sıkı olduğunu ve ekonomik büyümenin beklentileri aştığını da ifade eden Kashkari, yakın zamanda bir resesyon yaşanacağına dair işaret bulunmadığını belirtti.