Geri Dön
Uzmanpara 'Japon tahvillerine yatırımcı ilgisi artabilir'

'Japon tahvillerine yatırımcı ilgisi artabilir'

Pacific Investment Management Co'ya (Pimco) göre Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) politika değişikliğinin potansiyel ölçeği bazılarının beklediğinden daha fazla olabilir ve daha önce menkul kıymetlerden uzak durmuş olabilecek yatırımcıların Japon tahvillerine olan ilgisinin yenilenmesine yol açabilir.

'Japon tahvillerine yatırımcı ilgisi artabilir'

Pimco'nun Japonya Eş Başkanı ve Asya-Pasifik Portföy Yönetimi Eş Başkanı Tomoya Masanao, "Merkez bankasının politika evrimi Japon tahvil piyasaları için bir normalleşme dönemi başlatmalı ve sonunda son on yılda yatırım yapmakta tereddüt eden yatırımcıları daha yüksek getirilerle çekmelidir" dedi.

Haberin Devamı

Masanao, BoJ'un yaptığı faiz artışının anlık etkisi asgari düzeyde olsa da orta ve uzun vadeli etkilerin "finansal piyasaların şu anda öngördüğünden daha fazla" olabileceğini vurguladı.

Masanao'nun görüşü, BoJ'un 17 yıl sonra ilk kez faiz artırarak modern tarihin en agresif parasal teşvik programını sona erdirmesinin ardından geldi.

Masanao'nun çağrısı Japonya'da yeniden canlanan enflasyonun iş gücü piyasasında ve kurumsal fiyatlama davranışında yapısal bir değişimi temsil ettiği ve BoJ'un tepkisinin ülkenin tahvil piyasasını daha normal bir omurgaya oturtmaya yardımcı olması gerektiği beklentisini yansıtıyor.

Japonya'nın 10 yıllık gösterge tahvillerinin getirileri yatırımcıların olası bir BoJ artırımını fiyatlamaya başlamasıyla son 12 ayda iki kattan fazla arttı. Ancak Japon devlet tahvilinin yaklaşık %0,73 olan getirisi, ABD hazine kağıdının yaklaşık %4,4 olan getirisinin önemli ölçüde gerisinde.