Teknoloji VAIO, Yeni Bilgisayar Serisini Satışa Sundu

VAIO, Yeni Bilgisayar Serisini Satışa Sundu

18.03.2016 - 17:20 | Son Güncellenme:

Sony ile anlaşmaları neticesinde bir zamanlar oldukça güzel bilgisayarlar satışa sunan VAIO, geliştirdiği yeni cihazlarını ABD bölgesinde piyasaya sürme hazırlığında…

VAIO, Yeni Bilgisayar Serisini Satışa Sundu

Bir süredir geliştirilmekte olan 13.3 inç boyutundaki yeni bilgisayar serisi, VAIO tarafından satışa sunuluyor. Yeni Z serisi olarak adlandırılan bilgisayar ailesi, henüz tüm bölgelerde görücüye çıkmış değil. Geliştirici firma, piyasaya sürdüğü yeni cihazlarını daha çok temkinli bir şekilde kullanıcılarına ulaştırmakta. Bu sayede hem stok sorununu ortadan kaldıran hem de fazla üretim gibi bir durum ile karşılaşmak istemeyen şirket, şimdilerde Z serisini ABD kullanıcıları ile buluşturmak ile meşgul. Tüm modellerde Windows 10 işletim sistemi, Skylake işlemci ve hızlı depolama birimi gibi özellikler mevcut.

Haberin Devamı

Gelelim Z ailesinin detaylı niteliklerine. En ucuz model olan sürüm, 1499 dolar etiket fiyatına sahip. Çift çekirdekli Core i5 işlemci ile gelen bilgisayar Iris Graphics 550 (GT3e), 8 GB RAM, 256 GB SSD ve 1080p çözünürlük sunan ekran gibi özelliklere sahip. Ailenin en hızlı üyesi ise 1799 dolar etiket fiyatına sahip olacak. Bu versiyon ise Core i7 işlemci, WQHD 2560 x 1440 piksel çözünürlük sunan ekran ve ön yüklü gelen Windows 10 Pro işletim sistemi gibi niteliklere sahip olacak. Bataryanın tam 15.5 saat dayanacağı da açıklanan bilgiler arasında yer almakta.

Şu anda ABD bölgesinde yer alan mağazalar üzerinden satın alınabilen modellerin Avrupa ülkelerine ne zaman uğrayacağı belli değil. Konu ile ilgili yeni bir açıklama yapılır ise aktarmış olacağız, bizi takip etmeye devam edin.