Gündem Vale işgali!

Vale işgali!

24.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’un Rumeli Hisarı ve Baltalimanı semtlerinde, valeler müşteri araçlarını kaldırımlara rastgele park ediyor. Sahil gezintisine çıkan yayalar tehlikeli biçimde yolda yürümek zorunda kalıyor

Vale işgali

İstanbul’da Boğaz boyunca bulunan kafe ve restoranların park görevlileri (vale) tarafından kaldırımlara park edilen araçlar, kaldırımlarda yürümeyi engelliyor. Kaldırım işgalinin en yoğun yaşandığı yerlerden biride Rumeli Hisarı ve Baltalimanı semtlerini birbirine bağlayan Yahya Kemal Caddesi. 1’inci Derecede Acil Ulaşım Yolu olan Yahya Kemal Caddesi’nde ikamet eden birçok semt sakini, valelerin kaldırım ve ara sokakları adeta işgal ettiklerini, çıkan tartışmalar sonucunda bazı semt sakinlerinin darp edildiğini ifade etti.

‘Topbaş’ın akrabaları’ iddası
Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, yıllardır süregelen kaldırım işgali sorununa karşı İBB nezninde yapılan girişimlerden sonuç alınamadığından şikâyet ederek, “Boğaziçi, imar öngörümü açısından Boğaziçi İmar Müdürlüğü’ne, ana arterler ise İBB’nin denetimine ait. Rumeli Hisarı ve Emirgan hattındaki bazı kahvaltı ve kafelerin mülk sahipleri ile İBB Başkanı Topbaş arasında akrabalık bağı olduğu biliniyor. Bu kafelerin valeleri ile vatandaşlarımız arasında mahkemeye yansıyan kavgalar olurken, bazı vatandaşlarımızda darp edildi” dedi.
Zeybek İBB Meclis’inde konuyu dile getirdikleri söylerken, “İBB yetkililer her defasında ilgileneceklerini söyleseler de sorun bir türlü çözülemiyor. Boğaziçi artık araç yükünü kaldıramıyor” şeklinde konuştu.