Gündem Vali Atik: Akmeşe grubu imha edildi

Vali Atik: Akmeşe grubu imha edildi

20.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Eruh ilçesi kırsalında geçtiğimiz günlerde düzenlenen ve 12 PKK’lı teröristin öldürüldüğü hava destekli operasyona ilişkin açıklamalarda bulunudu.

Vali Atik: Akmeşe  grubu imha edildi

Daha önce istihbarat birimlerinin etkin çalışması sonucunda Akmeşe bölgesinde iki grubun toplantı yapacağına ve Siirt’te büyük bir eylem hazırlığı içerisinde olduklarına dair aldıkları duyum üzerine operasyon başlattıklarını kaydeden Atik, operasyon esnasında da 12 teröristin öldürüldüğünü anımsattı.

Haberin Devamı

Ele geçirilen malzemelerin grubun önemini gösterdiğini kaydeden Vali Atik, arazide arama tarama çalışmalarının devam ettiğini aktardı. Operasyon bölgesinde incelemelerde bulunacaklarını anlatan Atik, “İlimizde Akmeşe grubu olarak bilinen grup tamamen imha edilmiştir. Güvenlik güçlerimize, İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğüne, Alay Komutanı Albay Kemal Benek’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ciddi bir istihbarat çalışması neticesinde ilimiz için ciddi bir tehdit oluşturan iki farklı grubu birden imha ettik” dedi.

Yazarlar