Denizli Vali Karahan, Sarayköy'de İncelemelerde Bulundu

Vali Karahan, Sarayköy'de İncelemelerde Bulundu

27.09.2017 - 19:57 | Son Güncellenme:

.

Vali Karahan, Sarayköyde İncelemelerde Bulundu

DENİZLİ (AA) - Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli'nin zengin jeotermal kaynakları ile ülkede önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Karahan, Sarayköy ilçesinde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya'dan ilçenin genel durumu, kamu yatırımları ve projeler hakkında bilgi alan Karahan, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş'tan belediyenin ilçedeki çalışmaları hakkında bilgi aldı, inşaatı devam eden Kültür Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Sarayköy Atatürk Ortaokulu'nu ziyaret eden Vali Karahan, burada sınıfları gezerek öğrencilerle bir araya geldi.

Karahan, Sarayköy'de özel bir jeotermal enerji santralini ziyaret ederek yetkililerden enerji üretimi ve santral sahası hakkında bilgi aldı.

Jeotermal enerjinin önemine dikkat çeken Karahan, jeotermalin, sağlık başta olmak üzere enerji üretimi, tarım gibi önemli alanlarda değerlendirildiğini belirterek, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Denizli zengin jeotermal kaynakları ile ülkemizde önemli bir yere sahip. Allah'ın bir mucizesi olan bu kaynağı ilimizde en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Sağlık alanında termal tedavi için yurtiçi ve yurtdışından birçok kişi her yıl ilimize geliyor. Tarım alanında seralarda üretime katkı sağlıyor. Ayrıca elektrik enerjisinin üretildiği bu tür tesislerimizin ülke ekonomisine verdiği katkı da çok önemli. Burada önemli miktarda konutun elektrik ihtiyacını karşılayabilecek üretim yapılıyor. Zengin jeotermal kaynağımızın kullanıldığı tüm bu üretim ve kullanım alanları ülke ekonomimize önemli katkılar sağlıyor."