Gündem Vali, Özgecan için yetkililere kızdı!

Vali, Özgecan için yetkililere kızdı!

17.02.2015 - 12:40 | Son Güncellenme:

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde Özgecan Aslan'ın öldürülmesine twitter hesabından tepkisini dile getirdi. Vali Kahraman attığı twitte Özgecan cinayetini sorguladı.

Vali, Özgecan için yetkililere kızdı

Türkiye’yi sarsan Özgecan Aslan cinayetine Vali Süleyman Kahraman da bugün paylaştığı tweetlerle tepki gösterdi. Vali Kahraman ilk önce, 'Özgecan’ı katleden katiller minibüs çalıştırıyorlarmış. Esnaf odası, şoförler odası, minibüsçüler vs. bu sapıkları görmedi mi?' tweetini attı.

Vali Kahraman, daha sona ise 'Dicle’nin kenarında bir koyunu kurt kapsa adl-i İlahi Ömer’den sorar, onun anlayışı karşısında Özgecan cinayetinde Mersin yetkilileri neredeydi?' tweetini paylaştı.

Haberin Devamı

Mersinli minibüsçüler: Katil odamıza kayıtlı değildi

MERSİN Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Veysel Sarı, Özgecan Aslan'ın ölümü nedeniyle düzenlediği basın toplantısında, tutuklanan katil zanlısı Suphi Altındöken'in odaya üyeliğinin bulunmadığını belirtip denetleme, eğitim gibi kriterlerinin olmadığını itiraf etti. 1950'li yıllardan beri şoförler odasına kayıtlı esnaf olan ticari araç şoförlerinin, 2005 yılında bakanlığın aldığı kararla esnaf statüsünden çıkarıldığını belirtti. Daha önceden odaya kayıtlı olanların yasa gereği kayıtlarının zorunlu olarak silindiğine dikkat çeken Sarı, 2005 yılından bu yana mal sahipleri ve şoförler arasındaki anlaşmalarla sigortalı olarak çalışmaya başladıklarını hatırlattı.

Haberin Devamı

KOOPERATİF, "SERVİS YAPMIYORDU" AÇIKLAMASI YAPMIŞTI
Özgecan'ın öldürüldüğü minibüsün kayıtlı olduğu Tarsus Otobüsçüler Motorlu Taşıyıcılar İşletme Kooperatifi (TOK) Başkanı Nafiz Kızılyaka da Cumartesi günü yaptığı açıklamada minibüs sürücü cinayet şüphelisinin servis saati dışında eylemini gerçekleştirdiğini ileri sürmüştü. Kooperatif olarak 41 yıldır Tarsus'ta toplu taşımacılık yaptıklarını ifade ederek şunları söylemişti:
"Yaşanan bu insanlık dışı olayı kurumumuz ve 112 üyemizle birlikte kınıyoruz. Acımız büyük, yaşanan bu olayı zanlı şahsın servis saati dışında bireysel olarak gerçekleştirdiğini öğrendik. Evlerine ekmek götürmek dışında bir amacı olmayan üyelerimizin de tepkisi çok büyük olmuştur. Böyle bir vahim olayın kooperatifimize mal edilmesi de ayrıca tüm TOK camiasını derinden üzmektedir. Olayı duyduğumuz andan itibaren emniyet güçleri ile birlikle hareket edilmiş ve şüphelilerin yakalanmasında bizzat yönetim kurulu olarak katkı sağlanmıştır. Bir daha bu ve buna benzer olayların meydana gelmemesi için kooperatifi olarak gerekli önlemlerin alınacağını tüm kamuoyunun bilgisine sunarız."