Kilis VALİ SÜLEYMAN TAPSIZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI KUTLADI

VALİ SÜLEYMAN TAPSIZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI KUTLADI

23.07.2014 - 17:54 | Son Güncellenme:

.

VALİ SÜLEYMAN TAPSIZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI KUTLADI

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, basında sansürün kaldırıldığı tarih olan 24 Temmuz'un her yıl “Gazeteciler ve Basın Bayramı” olarak kullandığını söyledi.
Vali Tapsız, demokratik yaşamın vazgeçilmez unsurlarından olan ve halkın haber alma hakkını kullanmasını sağlayan basının demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan önemli toplumsal kurumlardan biri olduğunu belirtti.
Tapsız, “Toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel görev sayarak halkımızın doğru ve tarafsız haber alma ihtiyacını karşılayan basın kuruluşları aynı zamanda demokrasimizin güçlenmesine de katkı sağlamaktadır. Günümüzde her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü, modern dünyada tartışmasız kabul görmektedir. Basın, kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleğidir. Vatandaşın gereksinim duyduğu her konuda, araştırma, bilgilendirme, aydınlatma, toplum ve ülkemiz yararına kamuoyu oluşturma gibi önemli bir kamu hizmetini üstlenen basının, bu görevini özgürce yapabilmesinde, yaptığı görevin amacına ulaşmasında, basın özgürlüğünün büyük bir önemi bulunmaktadır. Çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan basın, kamuoyuna tarafsız, doğru ve hızlı biçimde bilgi ve haber vererek, toplumu aydınlatıp, meslek ilkelerine, kişilik haklarına saygı çerçevesinde çalışmalarını sürdürmektedir” dedi.
Vali Tapsız, basının farklı görüşlerin seslendirilmesine imkan sağlamak, sorunlar hakkında özgür tartışma ortamı oluşturmak, yanlışlıkları dile getirmek, toplumsal bilinci güçlendirmek, kamu yararını gözetmek gibi toplumsal açıdan çok önemli bir işleve sahi olduğunu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Basının, kısıtlamalara maruz kalmadan çalışmalarını özgür bir ortamda sürdürmesi, demokrasimizi güçlendirirken, kamuoyunun duyarlılığını artırmakta ve bilinçlenmesine katkı sağlamaktadır. Diğer taraftan basının özgürlüğü ve çok sesliliği, insanlarımızın farklı düşüncelere saygı duymalarına imkân vermekte ve birlikte yaşama kültürüne zemin oluşturmaktadır. Basın mensuplarımız, toplumu aydınlatmak, kamuoyu oluşturmak, iç ve dış dünyadan haberdar etmek için her koşulda, sorumluluk bilinciyle çalışarak zor ve meşakkatli görevi yerine getirmektedir.Kilis’teki basın-yayın çalışanlarının bu sorumluluk bilinciyle yaptıkları ve yapacakları duyarlı çalışmaların ilimizin her alanda başarıya ulaşmasında büyük katkı sağlayacağına inanıyorum.Bu vesile ile ilimizde faaliyette bulunan yerel gazete, radyo ve televizyonlarımız, yaygın gazete ve ajansların temsilciliğini yapan tüm değerli basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını en içten duygularla kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Yazarlar