Siirt VALİ TUTULMAZ, KARAYOLLARI YATIRIMLARINI MASAYA YATIRDI

VALİ TUTULMAZ, KARAYOLLARI YATIRIMLARINI MASAYA YATIRDI

22.07.2014 - 18:18 | Son Güncellenme:

.

VALİ TUTULMAZ, KARAYOLLARI YATIRIMLARINI MASAYA YATIRDI

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz başkanlığında kentte yapımı devam eden karayolları teşkilatı bünyesindeki ulaşım yolları geniş bir değerlendirme ile masaya yatırıldı.
Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Vali Tutulmaz'ın yanı sıra Karayolları 9’ncu Bölge Müdürü Şamil Gülen, karayolları yetkilileri ve Siirt 94. Şube Müdürü Umut Esat Güloğlu katıldı. Karayolları yatırımlarının uzun zaman zarfında bitirilememesinin nedeni stratejik hatalardan kaynaklandığını belirten Vali Mustafa Tutulmaz, karayolları yatırımlarında mağdur edilen Siirt'e pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini savundu. Vali Tutulmaz, yapımı devam eden Siirt çevre yolu, Siirt-Kurtalan arasındaki 6 kilometrelik bölünmüş yol ve Siirt-Eruh-Şırnak yolunun bir an önce bitirilmesi için bu yollara ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi. Yolların bir an önce tamamlanması ve halkın hizmetine girmesi için çalışmaların arttırılması gerektiğini anlatan Vali Tutulmaz, "Yol yapım çalışmalarının hızlandırılması ve ödenek çıkarılması için Ankara'da Ulaştırma Bakanlığı nezdinde girişimlerimiz olacaktır" dedi.
Karayolları 9’ncu Bölge Müdürü Şamil Gülen ise, Siirt il genelinde yapılan yatırımlar ile ilgili sunum yaptı. Gülen, Siirt'te en büyük sıkıntılarının vatandaşlarla yaşadıkları kamulaştırma sorunları ve tahsis edilen ödeneklerin yetersiz olmasından kaynaklandığını belirterek, bu sebeplerden dolayı yatırımların planlanan zaman içerisinde gerçekleşemediğini söyledi.
Gülen, Siirt çevre yolunda kamulaştırma nedeniyle sıkıntılar yaşandığını, şuana kadar karayollarına 64 dava açıldığını sözlerine ekledi.