Muş Vali Yavuz projeleri değerlendirdi - Muş Haberleri

Vali Yavuz projeleri değerlendirdi - Muş Haberleri

04.05.2016 - 15:27 | Son Güncellenme:

Muş Valisi Seddar Yavuz, Muş’un kalkınması için çalışmaları devam eden projelerle ilgili bilgi vererek, “Muş’un kalkınması ve gelişmesine büyük ölçüde yön veren birçok projeyi Sayın Başbakanımıza sunduk” dedi.

Vali Yavuz projeleri değerlendirdi - Muş Haberleri

Muş Valisi Seddar Yavuz, Muş’un kalkınması için çalışmaları devam eden projelerle ilgili bilgi vererek, “Muş’un kalkınması ve gelişmesine büyük ölçüde yön veren birçok projeyi Sayın Başbakanımıza sunduk” dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ziyaretinden Muş’un çok kazançlı çıktığını belirten Vali Seddar Yavuz, gazetecilere açıklama yaptı. Başbakan Davutoğlu’nun Muş ziyaretini değerlendiren Vali Seddar Yavuz, “Muşluların ay yıldızlı bayrağımızı eline alarak binlerce insanın havaalanından tören alanına kadar alanı doldurması ve coşkulu bir şekilde tüm Türkiye’ye birlik, kardeşlik, ‘biz ayrılamayız, biz bölünemeyiz ve biz parçalamayız’ mesajı vermiş olması gerçekten her türlü takdirin üstündedir. Her zaman söylediğim gibi; göklerinde merhum Sultan Alparslan’ın ve kutlu askerlerin ruhaniyetinin dolaştığı bu kadim şehre yakışan bir görüntü olmuştur. Bu vesile ile tüm Muşlulara teşekkür ederim. Muş’a yakışın bir görüntü çizdiler. Bu görüntü sadece Muş için değil Türkiye için bir mesajdır” dedi.
Başbakan Davutoğlu’na birçok proje sunduklarını ve hızlı tren çalışmasına değinen Vali Yavuz, “Bu kapsamda özellikle Muş-Batman yolunun hayata geçilmesi konusunda Sayın Başbakanımız gerekli talimatları verdi. Bunun dışında biliyorsunuz yine bir demiryolu projesi ile ilgili de Sayın Başbakanımızın talimatları oldu ve Muş artık hızlı trenle inşallah en kısa zamanda bağlanacak. Böylelikle Muş’un özellikle Bitlis ve Bingöl de dahil ederek bir merkez il haline gelmesi noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Bunu yapabilmemiz için ulaşım ağının en iyi şekilde icra edilmesi ve hayata geçilmesi gerekiyor. Bu bağlamda yine Ankara uçak seferlerinin artırılması, İzmir seferlerinin oluşturması konusundaki gerekli girişimlerimiz devam ediyor. Bundan da kısa sürede netice alacağımızdan ümit ediyorum. Bununla ilgili gerek valiliğimiz gerekse milletvekilimiz, girişimlerimizi sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.
Başbakan Davutoğlu ziyaretinden Muş’un kazançlı çıktığının altını çizen Vali Yavuz, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bizim önümüzdeki yıllar itibariyle başta arkeolojik panoramik müzeyi Muş’ta kazandırmak gibi bir düşüncemiz var. Bununla ilgili şu anda yer çalışmalarını yapıp, bunu belki havaalanı güzergahı veya tersi olabilir, minimum 200 dönümlük arazide yeşil alanlarıyla birlikte Muş’a gelen herkesin gelip ziyaret edebileceği ve Muş’u yeni baştan bir merkez haline getirebilecek bir proje üzerinde şu anda çalışıyoruz. Daha önce bunun Malatya’da yapılması ile ilgili çeşitli düşünceler oluşmuş, ben şahsi kanaatim bunun Muş’ta yapılması daha doğru olacağını düşünüyorum. Çünkü bizi şu anda arkeolojik eserlerimiz çeşitli müzelerde geziyor. Muş’a bugüne kadar bir arkeolojik müze kazandırılamamış olması da sanıyorum bizim eksikliğimizdir. O yüzden böyle bir düşüncemiz var. Bunu şu anda dillendiriyoruz ve konuşuyoruz. Eğer bunu gerçekleştirirsek gerçekten 200 dönümlük bir arazı üzerinde şu anda havaalanındaki yolcu sayımız 242 bin düşünün, çeşitli illerden bu müzeyi ziyaret etmelerini düşünün, Muş’un sosyal, ekonomik ve kültürel hayatına ne kadar büyük katkı yapacağı takdir edilecektir. Biz Muş’ta yeni bir şeyler söylemek durumdayız.”