Van Van'da "Butik Sokak" Çalışması

Van'da "Butik Sokak" Çalışması

15.08.2018 - 14:31 | Son Güncellenme:

.

Vanda Butik Sokak Çalışması

VAN (AA) - İpekyolu Belediyesi tarafından "Butik Sokak" çalışmaları kapsamında Kahvaltıcılar sokağı yeniden dizayn edildi.

Haberin Devamı

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Kahvaltıcılar sokağında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Van kahvaltısının ülke sınırlarını aştığını söyledi.

Bunun kent için önemli bir değer olduğuna belirten Zorluoğlu, "Van'ı ziyaret eden misafirlerimizin akıllarında olan ilk şey Van kahvaltısıdır. Güzel bir mekanda Van'ın gerçek kahvaltısını tatmak istiyorlar. Bu anlamda Kahvaltıcılar Sokağı bugüne kadar önemli bir işlev gördü. Fakat zaman içerisinde yenilenmeye ihtiyaç duydu. İpekyolu Belediyesi sokakta güzel bir çalışma yaptı." dedi.

Zoroğlu, Ordu Caddesi'nde de çalışma gerçekleştirildiğini ifade ederek, "Bu caddenin eski ve terk edilmiş bir görüntüsü vardı. Belediyemiz tarafından yapılan güzel çalışmayla Ordu Caddesi şehrimize değer katacak bir hale geldi." diye konuştu.

Haberin Devamı

Geçmiş dönemde kentte belediyecilik adına çalışmanın yapılmadığına dikkati çeken Zorluoğlu, şunları kaydetti:

"Bu şehir uzun zamandır belediye hizmetleri anlamında çok geri kalmış. 10 yıl boyunca gerçek anlamda bir belediye hizmeti almamıştır. Biz belediyeyi devraldığımız andan itibaren yoğun bir şekilde hasret kalınan ve beklenen belediye hizmetlerini Sayın Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin, bölge ve il milletvekillerimizin destekleriyle ve kentteki STK'lar ile meslek kuruluşlarıyla sağladığımız diyalog ortamı sayesinde, belediye hizmetlerini bir bir uygulamaya koyduk ve koymaya devam edeceğiz."

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk de 2 yıllık süreçte yaptıkları çalışmaların 10 yıllık çalışmalara bedel olduğunu belirtti.

Belediyesi olarak alt ve üstyapı çalışmasının yanı sıra park, yeşil alan, sosyal, kültürel ve engelli vatandaşlara yönelik çalışmalar gerçekleştirdiklerini anlatan Öztürk, "Bugün de burada geçen sene başlatmış olduğumuz Butik sokak çalışmaları kapsamında Şemsiyeli sokak, Kuş Kafesi sokağı, Kültür sokak gibi çalışmalarımızı hızlı bir şekilde tamamladık. Butik sokaklar ile hem vatandaşımızın hem de esnafımızın ciddi takdirini topladık." dedi.

Programa İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, kurum amirleri, sivil toplum kurulu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.