Gündem Van’da kar 3 metreyi buldu

Van’da kar 3 metreyi buldu

24.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yurdun iç ve doğu bölgelerinde karla mücadele devam ederken, kapanan yolları açmak için ekipler yoğun çaba harcıyor. Kayak merkezlerinde ise okulların da tatil olmasıyla beraber tatilci akını giderek artıyor

Van’da kar 3 metreyi buldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yurdun İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgeleriyle bazı iller için bugün kuvvetli ve yoğun kar yağışı uyarısı yapılırken, yurt genelinde kar nedeniyle ulaşımlarda aksamalar devam ediyor. Kayak merkezlerinde kar yağışları ve okulların yarıyıl tatilinin başlaması yüzleri güldürürken, yurdun doğu kesiminde ise yaşam mücadelesi sürüyor.

Haberin Devamı

Doğu Anadolu Bölgesi’nde gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 15 dereceyle Ağrı’da yaşandı. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre sıcaklık, Tunceli ve Erzincan’da sıfır, diğer illerde sıfırın altında olmak üzere Iğdır’da 2, Erzurum’da 7, Kars’ta 12, Ardahan’da 13, Ağrı’da 15 derece ölçüldü. Bölge genelinde bugün havanın çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde ise buzlanma ve don olayı ile eğimli ve dik kesimlerde çığ tehlikesi bekleniyor.

Uludağ hareketlendi

Kayak sezonunun başlamasından sonra en hareketli günlerini yaşayan Bursa Uludağ’da kar kalınlığı 160 santime yükseldi. Hava sıcaklığının sıfırın altında 15 derece ölçüldüğü Uludağ’da, soğuk hava gençlerin kayak yapmasını engellemiyor.

Haberin Devamı

- Van:Van-Bahçesaray karayolu yakınında bulunan Aşağı Narlıca Mahallesi sakinleri için kış, yer yer yaklaşık 3 metreyi bulan kar nedeniyle adeta çileye dönüştü.

- Bolu:900 rakımlı Bolu Dağı’nda kar kalınlığı yer yer 30 santime ulaştı.

- Tokat:Tokat-Sivas Karayolu’nda oluşan kar birikintisi sürücülere zor anlar yaşattı. Çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldi.

- Sivas:Kent merkezinde kar kalınlığı 20 santimi bulurken, yüksek kesimlerde ise 1 metreye kadar çıktı. Araç sürücülerine yiyecek dağıtıldı.

İç ve doğu kesime uyarı


Meteoroloji Genel Müdürlüğü; yurdun İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgeleriyle bazı iller için bugün yoğun kar yağışı uyarısında bulundu. Yapılan açıklamada yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar, çığ tehlikesi, buzlanma ve don olayına karşı dikkatli olunması gerektiği belirtilerek, “Yağışların; İç Anadolu’nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu ile Sakarya, Kocaeli, Kahramanmaraş, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor” denildi.


Validen doğaya yem

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı. Erzincan Valiliğince geçen yıl ‘Erzincan Yabana Can’ sloganı ile başlatılan ve geleneksel hale getirilen yaban hayatını yemleme çalışması bu yıl da gerçekleştirildi. Kent merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Atatürk Kent Ormanlık alanında yaşayan yabani hayvanlar için buğday, saman, ot, sakatat ve atık ekmek konuldu. Vali Kahraman, Türk Kızılayı Erzincan Şube Başkanı Ferit Bayata, Kızılay yetkilileri, Belediye Başkan Yardımcısı Halit Mutlu ve Vali yardımcısı Ahmet Türköz ile birlikte doğaya 6 bin 500 kilogram yem bıraktı.