Gündem Saldırı hazırlığındaki 2 PKK'lıyla birlikte cephanelik ele geçirildi

Saldırı hazırlığındaki 2 PKK'lıyla birlikte cephanelik ele geçirildi

14.10.2017 - 10:22 | Son Güncellenme:

VAN'da polis tarafından yapılan operasyonda saldırı hazırlığındaki terör örgütü PKK/KCK mensubu 2 terörist ile birlikte bombalı ve silahlı eylemlerde kullanilmak üzere çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Saldırı hazırlığındaki 2 PKKlıyla birlikte cephanelik ele geçirildi

Van Emniyet Müdürlüğü ekiplerince “PKK/KCK Terör örgütü mensuplarınca önümüzdeki günlerde Van il merkezinde bombalı, silahlı eylemlerde kullanmak üzere il merkezine silah ve mühimmat aktarımında bulunulduğunun tespit edilmesi üzerine dun 13 Ekim günü operasyon düzenlendi.

İstihbarat birimlerinin yardımıyla tespit edilen Hacıbekir ve Karşıyaka mahallelerinde bulunan 2 ayrı adrese yapılan baskinlarda; 2 adet roket atar, 16 adet roket mühimmatı, 1 adet keskin nişancı silahı Kanas, 1 adet Kalaşnikof silah, 1 adet G3 piyade tüfeği, 5 adet şarjör, 3 adet el bombası, 4 adet fünye grubu, 5 elektrikli kapsül, ele geçirilirken 2 örgüt mensubu gözaltına alındı.

Güvenlik güçlerine yönelik bir saldırı öncesinde yakalandıkları öğrenilen 2 teröristin, örgüt kırsalında aldıkları bomba ve suikast eğitimlerinin ardından şehir merkezine giriş yaptıkları belirlendi. İki teröristi sorguya alan Van TEM ekiplerinin teröristlerin şehirdeki bağlantıları üzerindeki çalışmaları devam ediyor.

Haberin Devamı