Gündem Van Gogh Kardeşler’in mezarı yardım bekliyor

Van Gogh Kardeşler’in mezarı yardım bekliyor

03.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Online düzenlenen bir kampanya Vincent van Gogh hayranlarını ressamın Paris’teki mezarını korumak için harekete geçmeye çağırıyor.

Van Gogh Kardeşler’in  mezarı yardım bekliyor

Kampanya, 2015’in ekim ayında gerçekleşen ağır fırtınalar yüzünden zarar gören ve drenaj sistemi yetersiz hale gelen mezarlık için Auvers-sur-Oise Belediye Meclisi’nin ve Institut’nün ortak girişimleriyle yapılıyor.

Haberin Devamı

Kampanyanın hedefi 600 bin euro toplamak. Bu parayla drenaj sistemi yenilenecek, mezarlık girişi kilitlenebilir hale getirilecek, ışıklandırma yeniden düzenlenecek. Onarımla birlikte Vincent van Gogh’un ve ondan sadece 1 yıl sonra hayatını kaybedip yanına defnedilen kardeşi Theo van Gogh’un mezarları, ikisine de yakışacak nitelikte bir peyzajla sunulacak.

Van Gogh Kardeşler’in  mezarı yardım bekliyor

1890’da Fransa’da öldüğünde resimlerini çizdiği ayçiçek ve buğday tarlalarının hemen yakınında olan ve Paris’in kuzeyindeki Auvers-sur-Oise’a defnedilen sanatçının mezarına yılda 200 binin üzerinde ziyaretçi uğruyor. Ziyeratçiler mezarın başına ayçiçekleri ve buğday taneleri bırakıyor.

Van Gogh’un 1890’da çizdiği ‘L’église d’Auvers-sur-Oise, vue du chevet’ tablosunda yer alan Notre-Dame-de-l’Assomption Katolik Kilisesi de yardım bekleyen tarihi yerlerden. Van Gogh Kardeşlerin mezarına yürüme mesafesindeki kilise için kampanya dahilinde şu ana kadar 56 bin euronun üzerinde yardım toplandı.